"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 4 » Вшанували художника з нагоди двох ювілеїв
13:44
Вшанували художника з нагоди двох ювілеїв
Наприкінці лютого в Ічнянському районному краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід, присвячений 185-й річниці від дня народження видатного художника ХІХ століття, професора живопису Миколи Ге та з нагоди 5-ї річниці відкриття музею митця в Ічні. На захід завітали представники місцевої влади, працівники закладів культури, краєзнавці, члени літературного об’єднання «Криниця», історико-краєзнавчого товариства «Ічнянщина», громада міста.
І до цього часу серед науковців і дослідників творчості тривають дискусії, чи був Микола Миколайович російським художником, чи все ж таки українським. Але ми схильні вважати його своїм, адже більше 30 років життя художника пов’язані з Україною, а останні 18 він провів серед мальовничої природи нашого краю. Саме тут, на Ічнянщині, знайшла спочинок його душа.
Про ці та інші сторінки в біографії художника розповіли працівники краєзнавчого музею, запропонували гостям переглянути документальні відео про заснування музею в Івангороді, який з’явився завдяки зусиллям подружжя Кузнєцових із Москви, та історію відкриття музею в Ічні.
Зі спогадами про історію відкриття могил художника Миколи Ге та його дружини вчителем історії Олександром Циганком виступила його донька – Людмила Кудлай. Зустріч закінчилася екскурсією до музею художника.
На сьогодні музей Миколи Ге – єдиний музей художника в нашій країні і ми, ічнянці, пишаємося цим.
Підготувала Марина Даценко,
директор Ічнянського районного краєзнавчого музею
Переглядів: 423 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук