"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Березень » 22 » Врятує рання діагностика і лікування
14:38
Врятує рання діагностика і лікування
Щорічно в нашій державі реєструється близько 30 тисяч нових випадків захворювання на туберкульоз, при цьому ще близько 25% епізодів залишаються невиявленими. В Україні на цю недугу хворіє понад 250000 осіб.
В Ічнянському районі на туберкульоз захворіло 30 осіб, неповнолітніх немає. Найбільше хворіють сільські жителі – 66,6%, серед них із заразною формою 13 осіб.
Щоб не захворіти на туберкульоз, необхідно вести здоровий спосіб життя та уникати стресів.
Для профілактики туберкульозу у дітей та підлітків призначена вакцинація БЦЖ. Вона стимулює вироблення не тільки специфічного протитуберкульозного імунітету, але і підсилює природну стійкість дитячого організму до інших інфекцій.
Для запобігання туберкульозу у дітей та підлітків необхідно відповідально ставитися батькам до свого здоров'я, цікавитися заздалегідь про здоров'я тих людей, які будуть жити тимчасово у вашій родині; щорічно проходити флюорографічне обстеження, особливо якщо в сім’ї є дитина; обов’язково звернутися до лікаря, якщо дитина мала контакт з хворою на туберкульоз людиною; щорічне проходження туберкулінодіагностики (проби Манту) та обов’язкове обстеження у лікаря-фтизіатра при встановленні інфікування дитини по пробі Манту; формування здорового способу життя у Вашої дитини особистим батьківським прикладом.
Основні симптоми захворювання: тривалий кашель (може бути з виділенням мокротиння або крові); швидка стомлюваність, поява слабкості; зниження або відсутність апетиту; підвищене потовиділення, особливо вночі; температура тіла 37,0-37,5 °С. Якщо один з вищезазначених симптомів зберігається у вас більше 3-х тижнів, обов’язково зверніться до лікаря-терапевта та пройдіть флюорографічне обстеження. Пам’ятайте: рання діагностика та своєчасне лікування – це запорука повного одужання! Не забувайте щорічно проходити флюорографічне обстеження ( для дорослих) та обстеження за допомогою туберкулінової проби ( для дітей) для своєчасного виявлення захворювання. Туберкульоз, виявлений на початкових стадіях, повністю виліковний!
Ніна Куценко,
лікар-фтизіатр
Переглядів: 359 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук