"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 30 » Волонтерська діяльність не припиняється ні на мить
10:03
Волонтерська діяльність не припиняється ні на мить

Волонтери Ічнянщини не припиняють своєї діяльності, збираючи та відправляючи на схід гуманітарні вантажі, необхідні для підтримки воїнів-земляків. Не забувають вони і про потреби сімей учасників АТО, допомагають морально і матеріально.
Минулої середи волонтери «Тилового фронту Ічнянщини» відвідали Іржавецьку громаду і привезли воїнам-землякам Юрію Петренку та Віталію Зубку літній камуфляжний одяг, взуття, а сім’ї загиблого воїна Володимира Моісеєнка – продукти харчування.
ГО «Активіст Ічнянщини» та «Нескорені» привезли дрова солдатським сім’ям Олександра Левченка і Віталія Зубка. Транспорт для доставки дров надав Віктор Кияновський. Родині загиблого Володимира Моісеєнка передали одну тисячу гривень.
А наступного дня волонтери відбули в далеку дорогу – на буремний схід до воїнів 41-го батальйону і першої танкової. Повезли картоплю, зібрану жителями Іржавця, овочі, сухі борщі, сало, інші продукти харчування і літній камуфляжний одяг, 50 комплектів якого закуплено за кошти Бориса Щербини, 26 комплектів і 31 пару берців – за кошти Віктора Кияновського. Крім цього, Віктор Павлович надав для поїздки ще й 100 літрів дизпального, а також сир, сметану, масло, ряжанку, сухі сливки та сухе молоко. Ічнянський молочноконсервний комбінат передав згущене молоко. Взагалі, молочні продукти у наших воїнів пішли «нарозхват», бо нагадують про домівку, і хлопці просили за можливістю привозити ще.
Солдатська мати Людмила Бриця зі своїми батьками не тільки сушила борщові набори, а й приготувала моркву по-корейськи та сало з часником. Продукти збирали працівники райлікарні.
Було закуплено якісний «натовський» одяг: куртки, штани, футболки, пуловери. На його придбання кошти зібрали Парафіївська лікарня – 425 грн., Дорогинська сільська рада – 524 грн., Ічнянська ЗОШ №4 та Гужівська школа – 1200 та 691грн., Бакаївська сільська рада – 400 грн., товариство «Бджолярі Ічнянщини» – 550 грн., Станіслав Шевченко – 3000 грн., Лариса Варзагер – 5000 грн., Роман Кацій – 700 грн., Анатолій Кмета – 500 грн. Депутат міської ради Анатолій Брусенко надав 20 літрів бензину для генераторів, що обслуговують блокпости.
Вантаж у зону АТО нашим хлопцям повезли В’ячеслав Бабич та Сергій Горбаченко. Їх супроводжували Тетяна Дорошенко та Олександр Семеліт, який після відпустки повертався на службу.
За півтори доби волонтери благополучно повернулися на рідну Ічнянщину, а бійці 41-го батальйону завдяки допомозі громади і волонтерів були одягнені, взуті й неголодні.
За період з 1 жовтня минулого року до 23 березня нинішнього до благодійної організації надійшло коштів на суму 186964 грн., використано – 180779, залишок – 6185 грн. На ці кошти, в міру їх надходження, закуплявся одяг, взуття, спорядження. Ремонтувалися автомобілі, надані благодійниками, відсилався одяг і продукти харчування воїнам «Новою поштою», оплачувалися ліки для воїнів, куплялися приправи для сухих борщів, надавалася допомога при народженні та похованні. На всі витрати є відповідні документи.
Нині воїни потребують легкого взуття на літо, пального для двох «УАЗів» та «Ниви», що прибули із зони АТО (їх водії демобілізувалися), і для наданого бакаївською громадою «УАЗа», який нині реставрується в Ічнянському аграрному ліцеї. Тому знову звертаємось до благодійників за допомогою, адже ці авто вкрай необхідні на блокпостах для підвезення снарядів, продуктів харчування та для розвідки.
Воїни, які прибули у відпустку і потребують літнього одягу, можуть звертатися у наш волонтерський центр за тел. 0973780148.
Завдяки небайдужим благодійникам наші воїни-земляки на Донбасі нагодовані і вдягнені. Слава воїнам-ічнянцям! Слава Україні!
Ніна Кошмар,
голова БО «Тиловий фронт Ічнянщини»
Переглядів: 584 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук