"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Жовтень » 23 » Волонтери відвідали воїнів-земляків
08:46
Волонтери відвідали воїнів-земляків

Щоб привітати наших оборонців з Днем захисника,7 жовтня волонтери вирушили на схід України.
Дорогою в АТО заїхали до ічнянців СергіяГубича та ВадимаКроковного.
На Луганщині контрактнику Олексію Гармашу за служіння українському народу Євген Зіничвручив медаль «ГетьманаІвана Мазепи». Рішення відзначити бійця з 58-ої бригади прийняла рада Ічнянського козацького полку за поданням Народного руху України.
На передовій, у «червоній зоні», служить контрактник Микола Лисак із Гужівки.Зазвичай туди сторонніх не допускають. Та нашим таки вдалося домовитися.
– Спочатку нас не пропускали, бо там дуже небезпечно, – ділиться враженнями волонтерка Тетяна Дорошенко. –Та потім командування сектору «М» все-таки дозволило провідати Миколу у бойовій точці. На блокпосту ретельно перевірили наштранспортй документи.Їхали у темноті дорогою, узбіччяякоїзаміноване.Підсвічувалимобільниками. Близько одинадцятої вечора побачилися із земляком.
Провідали такожічнянців Олексія Шаповала, Олександра Петраускаса, Сергія Шарого, Віктора Кононенка, Сергія Петровського, братів Михайла і Сергія Майстренків, Ігоря Симоненка, Володимира Петрушу та Олександра Полякова з Парафіївки, Ярослава Скрибченка з Городні, Олега Бабіцького з Бурімки, Андрія Черепа з Петрушівки,Веніаміна Посконнова з Томашівки, якому привезли деталі до автомобіля.Максиму Костенку привезли захисні протикумулятивні екрани для танків. Не вдалося побачитися із ОлегомМолібогом, який був на виїзді,тож передали допомогу на позицію побратимам.
В Авдіївській промзонідислокуєтьсялегендарна 72-ї бригада імені Чорних запорожців. Саме окупанти їх прозвали «чорними» за безстрашністьі непереможність. Ворожі снайпери постійно полюють за нашими бійцями і томуз цієї бригади, як розповіла Тетяна Дорошенко, найбільше 200-х та 300-х. Медичні носилкинастільки просякли кров’ю, що вона не змивається.Тож від мисливського господарства з Івангорода волонтери передали медикам бригади дві пари нош. 28-ій бригаді, де служить Олександр Глухенький з Парафіївки – двигун до автомобіля УАЗ.
В’ячеслав Бабіч, Тетяна Дорошенко, Олег та Олена Куриленки, Ярослав Животяга та Віктор Литвиненкоразом із Євгеном Зіничемдвома автівками відвезли продукти харчування, адресні передачі та необхідні речі більше ніж для двадцяти земляків. На Ічнянщинуволонтери поверталися із «бойовим побратимом» Євгена Вакуленка –котиком Васьком. Кошеня ічнянцю подарували по дорозі в АТО.Чотири місяці хлопець піклувався пронього, а повернувшись у рідне місто, дуже сумував за своїм чотирилапим улюбленцем.

За словами Тетяни Дорошенко, продукти харчування надали зокрема, громади Гужівки, Івангорода, Крупичполя, подружжя Гаврисів, Інна Сайченко, Таміла Новоселець, Олена Степаненко, пенсіонерка Діна Самойленко,магазин «Нива».Коштами допомоглиродина Кириченків, Олександр Рутченко, Лариса Варзагер. Молочноконсервний комбінат надав мішки для укріплення блокпостів та згущонку. Анатолій Кмета – отруту для щурів та мишей. Волонтерські автомобілі заправили пальним приватний підприємець Анатолій Кузуб та керівник СТОВ «Інтер» Михайло Бондар, технічне обслуговування провів Олександр Сакун. Від народного депутата Валерія Давиденка передали запчастини до автомобіля та продукти харчування, зокрема смачнийпарафіївський хліб, на який хлопці завжди чекають. Поїхали на фронт і листи-побажання від учнів аграрного ліцею.
На сході волонтери записали відео звернення воїнів до жителів району, у якому вони дякували за увагу та допомогу усім небайдужим людям. Бо моральна і матеріальна підтримка їм дуже важлива.Тож волонтерка Тетяна Дорошенкознову звертається до всіх жителів району з проханням долучатися до збору матеріальної допомоги воїнам, які перебувають в зоні АТО.

Допомогу приймають у магазині «Матриця». Волонтери вкотре звертаються до рідних та знайомих контрактників: повідомляйте про місцезнаходження бійців на сході та про зміну номерів їхніх телефонів. Телефони волонтерів: 067-804-88-24, 096-45-62-332, 068-092-80-94.
Світлана Цюпка
Переглядів: 421 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук