"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 10 » Волонтери об’єднуються
12:34
Волонтери об’єднуються

Майже шість годин тривала робоча зустріч волонтерів чотирьох районів області. 28 лютого у кафе-центрі сімейного дозвілля «MamaMilla» вони обмінялися досвідом роботи, обговорили низку актуальних проблем та шукали шляхи їх розв’язання.

Консолідація зусиль волонтерів необхідна для підвищення рівня соціальної захищеності мобілізованих учасників АТО, надання матеріальної допомоги їх сім’ям та сім’ям загиблих, а також створення реабілітаційних центрів для воїнів, які повертаються у мирне життя з фізичними та психологічними травмами.
З цією метою й зібралися голова Борзнянської районної спілки воїнів десантників і ветеранів Афганістану Володимир Акчу та його земляк волонтер Олег Грецький, керівники Бахмацького осередку Всеукраїнського громадського політичного об’єднання «Майдан» Руслан Худяков та Ніжинської районної волонтерської групи Наталія Кучеровська, інструктор із тактичної медицини Марина Шведун з Ніжина та волонтер із Ніжинського району Анатолій Самойленко.
Місцевих волонтерів представляли голова благодійної організації «Тиловий фронт Ічнянщини» Ніна Кошмар, заступник голови ГО «Підприємець Ічнянщини» Олена Бутурлим, власник «Соколиного хутора» Микола Череп, голова громадської ради при РДА Віктор Гордійко, підприємці, які неодноразово доставляли гуманітарний вантаж у зону АТО, Станіслав Залізний та Сергій Горбаченко.
Волонтери ознайомилися з юридичними документами щодо соціального та правового захисту осіб учасників АТО та надання статусу учасника бойових дій (резервістам, військовозобов’язаним та працівникам ЗСУ, які брали участь в зоні АТО).
Домовилися і про спільні поїздки у зону бойових дій та запланували проведення навчань з тактичної медицини. Також прийняли рішення створити в районах реабілітаційні центри та сприяти розробленню цільових програм підтримки учасників АТО і членів їх сімей на 2015 рік.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора

Голова благодійної організації «Тиловий фронт Ічнянщини» Ніна Кошмар одна з дев’яти жінок-волонтерів області напередодні Міжнародного жіночого дня отримала подяку в. о. голови ОДА Сергія Журмана за патріотизм, громадянську мужність і вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, зміцнення обороноздатності та безпеки Української держави.
Переглядів: 575 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук