"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 16 » Волонтерам потрібен новий автомобіль
14:41
Волонтерам потрібен новий автомобіль

Двадцять контрактників з нашого району до свята Збройних Сил України отримали подарунки та передачі з дому. Три тонни вантажу відвезли волонтери Тетяна Дорошенко, В’ячеслав Бабіч та Євген Зінич. Вони в свою чергу приймали вітання з Міжнародним днем волонтера від бійців 14-ї механізованої бригади, яка базується у місті Щастя на Луганщині.
Уперше вони відвідали контрактника Олександра Шкуліпу з Івангорода. Приватний підприємець Віктор Гордійко передав йому буржуйку.
Із нашими земляками служить 18-річний Павло Бондаренко – сирота з Прилуччини. Хлопці вболівають за нього і просили волонтерів, щоб і йому щось передали. Адресну посилку з гостинцями й теплими речами для молодого контрактника приготували ічнянські та прилуцькі «свободівці», центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
З дому вирушили п’ятого грудня – у День волонтера. Дорога була важкою, їхали понад чотири доби.
Автомобіль, який побував в АТО майже тридцять разів, вичерпав свій ресурс і практично сипався.
Серед поля двічі міняли колеса. Їхали й з пробитим радіатором , щоб не померзли продукти. Коли застрягли поблизу Волновахи, на допомогу прибули земляки з першої гвардійської танкової бригади. І де б не ламалося авто, завжди знаходилися добрі люди.
Костянтинівське відділення служби порятунку прихистило їх на ніч. А в цей час вдома рідні та підприємці навіть вночі збирали гроші на запчастини і на ранок переказали на картку необхідну суму.
Урешті святковий вантаж доставили до всіх воїнів.
– У кожного бійця – свої потреби , – говорить Тетяна Дорошенко. – Це залежить від військового підрозділу, місця його розташування. На жаль, не завжди забезпечуємо необхідним хлопців. Не вистачає на все грошей. Забезпечення армії зовсім не таке, як показують у телевізорі. Вона і далі потребує допомоги від народу.
Наразі велика потреба у маскувальних сітках. Їх передали школа №4, а також гімназисти, які в рамках акції «Допоможи воїну!» ще й зібрали продукти, теплий одяг, написали вітальні листівки. До речі, учні гімназії допомогли спакувати та повантажити вантаж. Директор ТОВ «Голдпак» Владислав Онищенко забезпечив пакувальним матеріалом.
Свій внесок зробили й ольшанці: учні та маленькі вихованці дитсадка передали захисникам малюнки, сувеніри, листівки.
Зимову гуму для автомобіля придбав голова ПрАТ «Нива-плюс» Борис Щербина та директор «Кременя» Олександр Сенчик. Пальним вкотре забезпечив керівник СТОВ «Інтер» Михайло Бондар.
Матеріали для будівництва бліндажів надали Борис Віра, Любов Джусоєва, Юрій та Олег Боженки, АТОвець Валентин Миколенко; засоби гігієни – Валентина Кізуб та Леонід Кириченко; ліки – Андрій Комаров.
Овочі зібрали мисливці з Парафіївки та жителі Качанівки, Петрушівки, Ольшани.
Від бджолярів району волонтери повезли мед. Пасічники постійно передають хлопцям цей корисний продукт. Ічнянський національний природний парк – тютюнові вироби. Євген Смолка – мішок гарбузового насіння.
Як завжди, президент групи компаній «Правіо» Валентин Запорощук потурбувався, щоб на схід повезли продукцію молочно-консервного комбінату. Народний депутат Валерій Давиденко теж подбав про хлопців – надав плівку, продукти харчування.

Для учнів гімназії та Ічнянського козацького полку волонтери привезли від земляків-захисників державний прапор, який розмалював ічнянець Анатолій Львов з першої танкової бригади.
Наступна поїздка планується перед новорічними святами. Тож треба терміново придбати новий транспорт. А без автівки допомогти хлопцям необхідними речами буде складно. Усі надії – на спонсорів.

Світлана Цюпка
Фото з архіву Тетяни Дорошенко
Переглядів: 461 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук