"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 17 » Воїни-афганці знову разом згадували війну
15:24
Воїни-афганці знову разом згадували війну

1979 року уряд СРСР розпочав війну в Афганістані. Керівництво розраховувало на швидкий її перебіг, але кров лилася довгих десять років. Лише 1988 року розпочалося виведення військ з Афганістану, а 15 лютого 1989 року останній радянський військовослужбовець залишив республіку. За всі роки війни на полі бою полягло 3280 українців, серед яких п’ятеро уродженців Ічнянщини.
З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 28-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан 15 лютого в районній школі мистецтв відбувся тематичний захід. Перед присутніми виступили працівники РБК. Також у залі лунали пісні афганської тематики у виконанні музичного гурту «Набат». Демонструвався й слайд-фільм Миколи Смілика про участь ічнянців в афганській війні.
Після завершення концертної програми відбувся «круглий стіл» з питань соціального та пенсійного забезпечення ветеранів афганської війни.
Захід продовжився вшануванням земляків, загиблих в Афганістані. Біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам виступили голова райдержадміністрації Олександр Бондар, заступник голови районної ради Микола Небеський, заступник міського голови Віктор Крихтенко, мати загиблого воїна-афганця Лідія Лемішко, голова Спілки ветеранів Афганістану Василь Карапиш та заступник голови Спілки інвалідів та ветеранів Афганістану Сергій Гужовський. Вітання та продуктові набори від народного депутата України Валерія Давиденка передала його помічник Зоя Присяжнюк. Як і годиться, полеглих вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя меморіалу.
Андрій Грудницький
Переглядів: 446 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук