"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 19 » Воїнам-афганцям вручили нагороди
15:20
Воїнам-афганцям вручили нагороди

15 лютого в 27-у річницю виведення військ з Афганістану ветерани афганської війни отримали відзнаку Президента України – пам’ятну медаль «25 років виведення військ з Афганістану». Нагороду затвердили ще у лютому 2014, а в жовтні того ж року чинним президентом до положення про неї вносились зміни, тому медаль до адресатів дійшла із значним запізненням.
Вшанували учасників бойових дій на території інших держав в актовій залі школи мистецтв зібралися афганці, представники держустанов, школярі, громадськість. Пам’ять про тих, хто вже ніколи не повернеться з поля бою, присутні вшанували хвилиною мовчання. З річницею закінчення афганської війни присутніх привітали голова районної ради Григорій Герасименко та в. о. голови райдержадміністрації Олександр Бондар, які говорили про проявлений героїзм земляків, ціну життя, дружби, єдності, військову відданість і братерство.
Учасники заходу переглянули фото-фільм про земляків афганців Миколи Смілика та ознайомилися з картинами афганської тематики Юрія Борща.
Після відбулося покладання квітів до пам’ятника полеглим землякам – воїнам-афганцям. У його підніжжя з короткими промовами виступили міський голова Оксана Андріанова, голова ГО «Спілка інвалідів та ветеранів Афганістану» Юрій Борщ, голова спілки ветеранів Афганістану Ічнянського району Василь Карапиш, громадський активіст Віталій Чешко та районний військовий комісар Василь Кацалап.
Без уваги не лишились і матері загиблих воїнів-афганці. Ніна Борщ, Ніна Сидоренко, Лідія Лемішко отримали від спілки ветеранів Афганістану Ічнянського району матеріальну допомогу та продовольчі набори. Також їм передали продукти від народного депутата Валерія Давиденка.
Андрій Грудницький
Переглядів: 668 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук