"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Січень » 22 » Водохрещенське випробування: замітало і горіло
15:20
Водохрещенське випробування: замітало і горіло

У справжнє випробування перетворилася поїздка для тих, хто у негоду наважився вирушити в дорогу. 18 й 19 січня у районі випало снігу до двадцяти сантиметрів, однак подекуди перемети сягали кількох метрів. У них застрягали машини, припинилося автобусне сполучення, людям доводилося ночувати де ніч застала.
Близько дев’ятнадцятої години 18 січня на вулиці Максиміхіна в Ічні застряла фура – і простояла аж до наступного ранку.
Майже в той же час на автодорозі Парафіївка – Іржавець у сніговий полон потрапив рейсовий автобус, мікроавтобус та два легковики, яких із пастки врятували парафіївські пожежники. А вже ближче до півночі між Гужівкою й Іржавцем ічнянські пожежники витягали з замету легковий автомобіль. Пункт обігріву при Парафіївській лікарні 18 січня прихистив на нічліг шістьох пасажирів автобусного рейсу Чернігів – Сокиринці.
Того ж дня, як і кілька років тому, майже одночасно виникли пожежі в Монастирищі та Дорогинці. На першу виїхав підрозділ з Ічні. Однак будинок врятувати не вдалося: за словами вогнеборців, не було належного місця для забору води. Наразі одинокій жінці знайшли житло, односельці збирають допомогу.
На Дорогинку помчав автомобіль із Парафіївки. Однак туди так і не дістався, засівши у снігу. На щастя, загорілася лише балка чого?, і з вогнем люди впоралися власними силами.
Під ранок 19 січня, близько четвертої години, між Івангородом і Крупичполем застряг легковик із завантаженим запчастинами причепом. Автомобіль замело по дах: водію, який їхав транзитом через наш район, довелося чекати на вивільнення із замету аж до обіду.
Через нічну негоду 19 січня жоден автобус не виїхав з Ічні, а рейс Ніжин – Бережівка хоч і дістався нашого райцентру, однак рухатися далі не став. Більшість автобусів не вийшла в рейс ще й 20 січня.
Хоча техніка Райавтодору і працювала всю ніч з 18 на 19, дорогу перемітало знов і знов. Протягом дня 19 січня спільними зусиллями вдалося відновити належне транспортне сполучення.
За словами в. о. голови райдержадміністрації Олександра Бондаря, як завжди, добре підсобили сільгоспвиробники: «Інтер», «Росток-холдинг», «Нива-плюс», «Іржавецьке», «Рожнівка-Агро», «Фортуна», «АгроКІМ». На розчищення об’їзних шляхів залучалася й техніка комунгоспу.
Андрій Грудницький
Фото автора
На фото: Ранок 19 січня. Минуло п’ятнадцять годин, як на трасі державного значення (вул. Максиміхіна на околиці Ічні) в переметі застрягла фура. Відкопати машину допомагає старший інспектор поліції Ігор Селюх.
Переглядів: 444 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук