"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Листопад » 17 » Водії автобуса порушують маршрут
13:38
Водії автобуса порушують маршрут
Жителі Тростянця та Бережівки нарікають на роботу водіїв автобуса «Київ-Тростянець» Ічнянського автопарку.
– Водії, буває, відмовляються везти пасажирів з Ічні до нашого села. З цього приводу до мене зверталися люди неодноразово, – говорить Тростянецький сільський голова Олександр Супрун. – Щоб вирішити проблему, писав листи керівництву Ічнянського АТП, але відповіді не отримав. Також спілкувався з водіями Олександром Костоглодом та Миколою Даценком, які працюють на цьому маршруті. З їх слів, на вечірньому рейсі мало пасажирів, отже даремно витрачають пальне. А тростянецькі люди вже й не сподіваються, що о 17.45 з Ічні буде автобус.
За словами Бережівського сільського голови Олександра Кравця, ввечері водії іноді не завозять бережівців у село, висаджують на повороті з траси. Людям доводиться добиратися ще чотири кілометри самотужки, або майже дві години чекати автобуса з Ніжина. Він теж мав розмову з водіями-порушниками, дзвонив і керівнику АТП, але відповідних заходів щодо порушень і досі не вжито.
– На маршруті «Київ-Тростянець» задіяні два водії. Вони зобов’язані дотримуватися визначеного маршруту та розкладу руху, не залежно від того, чи є пасажири, чи немає, – прокоментував директор ПрАТ «Ічнянське АТП-17439» Петро Кобзар. – За порушення трудової дисципліни водії отримали попередження. У разі повторних відхилень від маршруту будуть відсторонені від роботи. Але водії бідкаються, що дорога на Бережівку погана, тому сільському голові треба подумати про її ремонт.

Згідно зі статтею 40 Закону України «Про автомобільний транспорт» водію автобуса забороняється змінювати маршрут та розклад руху. За порушення цього законодавства до автомобільних перевізників застосовуються адміністративно-господарські штрафи.
Згідно зі статтею 133(1) Кодексу України про адміністративні правопорушення, за відхилення від визначеного маршруту руху автобуса або маршрутного таксомотора, не заїзд на автостанцію (автовокзал), якщо такий заїзд передбачений розкладом руху автобуса або маршрутного таксомотора – накладається штраф на водіїв транспортних засобів від трьох до п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Повторне протягом року вчинення порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, – штраф від вісімдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 607 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук