"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 3 » Вітати вчителів зі святом треба – квітами
14:15
Вітати вчителів зі святом треба – квітами
У неділю в учителів професійно свято, тож напередодні вони приймали вітання від своїх учнів. Десь – скромно із словами вдячності, десь – помпезно, з дорогими подарунками.
Ми опитали громадян, як вони ставляться до такої практики – вітати вчителя подарунком.


Ольга Сподарець, мама другокласника, м. Ічня:
– Якщо квіти дарують на свято – цілком нормально, а якщочасто – щоб «підмазатися». Вважаю, що обов’язково треба вітати вчителя з професійним святом: гарні слова, квіти. Хоча діти гроші не заробляють, ми – батьки –, самі збираємо кошти на букет. Це, нормально. Подарунки у нашому класі не заведені. Пам’ятаю, коли була школяркою, ми вчителям дарували листівки і теж квіти.

Вікторія, мама двох школярів, м. Ічня:
– Та який подарунок? Вчителі ходять на роботу, як і інші люди, отримують зарплату.... Хоча, знаю, в одній школі класний керівник наголосила учням, щоб ті дарували на День Знань і Останній Дзвоник квіти тільки з магазину, бо з городу швидко в’януть. Я, коли була школяркою, дарувала і жоржини, і айстри, і хризантеми – те, що вдома цвіло.

Наталія Усенко, мама дев’ятикласника, м. Ічня:
– Я – двома руками «за» подарунки, якщо вони скромні. Не простирадлами і ковдрами ж учителя вітати, а вручити чашку чи сувенір. І обов’язково – квіти. У свої шкільні роки дарувала вироби з пластиліну, паперу – все, що виготовляла своїми руками.

Галина Івахно, вчитель Бурімської школи:
– Я проти подарунків, бо їх треба купувати, а діти ще не заробляють. У нашій школі не заведено вітати подарунком.
Коли сама була ученицею, вчителям дарувала книги, словники, а ще поробки, листівки, і квіти.

Микола Савченко, батько випускниці, с. Крупичполе:
– Подарунок – це прояв любові і поваги. Свято вчителя – гарна нагода для цього. І ніяка це не корупція чи підлабузництво.Коли я ходив до школи, вчителям дарували квіти, а нині життя змінюється. Подарунки – так подарунки.

Яна Черненко, восьмикласниця м. Ічня:
– Квіти та подарунок – це завжди відчуття свята. І чому б не привітати вчителя? Ми стільки нервів псуємо педагогам, що на свято їм хочеться зробити щось приємне, бо кожен з них заслуговує на повагу. І взагалі, вчитель – це теж близька людина як мама, тато чи бабуся. До того ж букет зігріє серце викладача. Гарним подарунком можуть стати квіти в горщиках або вироби власноруч чи коробка цукерок. Звичайно, в межах розумного. Головне, щоб це було щиро.

Бреславський Арсеній, третьокласник, с. Гужівка:
– Я вважаю, що варто подарувати своїй вчительці квіти до свята, бо їй буде приємно. Адже вона щодня піклується про нас, не шкодує свого часу та сил для нашого навчання та виховання, і тому, День учителя – нагода віддячити їй за все, а квіти це найкращий спосіб.
Переглядів: 675 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук