"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Січень » 4 » Вітаємо ювіляра
13:38
Вітаємо ювіляра
Ровесник районки
Днями виповнилося 80 років Михайлу Курдюку – ровеснику та позаштатному кореспонденту районної газети «Трудова слава», людині, котра відома далеко за межами району.Михайло Григорович – кандидат сільськогосподарських наук, академік міжнародної академії оригінальних ідей, лауреат літературних премій ім. Василя Плюща та ім. Степана Васильченка. На сьогодні Михайло Григорович полковник козацтва, отаман Стольницького козацького куреня.
Закінчивши Українську сільськогосподарську академію, він все життя займався улюбленою справою і, ставши кадровим лісовим господарем присвятив себе прикрашанню України лісами, їх збереженню та примноженню. У славнозвісному заповіднику «Асканія-Нова», де його називають живою легендою, створив справжнє диво – поливний новий дендропарк площею 100 гектарів.
Михайло Курдюк тривалий час очолював дендрологічний парк «Тростянець». Своїм досвідом він щедро ділився в наукових працях (має їх 120) та публікаціях у пресі (їх і не злічити – близько тисячі), писав і серйозні проблемні статті, і науково-популярні, і просто ліричні. Але всі його твори присвячені одній тематиці: захисту і збереженню рідної природи.
Михайло Григорович, окрім інших видань газет та журналів плідно співпрацював із «Трудовою славою», друкуючи публіцистичні нариси на тему історії, садівництва, лісового господарства, охорони природи та збереження культурних цінностей.
Нещодавно у сумському видавництві «Корпункт» побачила світ книжка Михайла Курдюка «Ліс – наше багатство, краса і здоров’я». А восени 2011 року, вийшла ще одна книга – «Рослини здоров’я» з розповідями про цілющі традиційні українські культури. Багатою, образною, барвистою мовою написані книги, у яких палкий природолюб розповідає про цілющий світ флори, вчить берегти здоров’я на довгі роки за допомогою рослин.
Редакція газети щиро вітає ювіляра з днем народження і бажає йому здоров’я і натхнення та ще довгі роки бути у постійному творчому пошуку цікавих матеріалів для нашої газети.
Марина Голишкіна
Переглядів: 751 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук