"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 27 » Віта Дейнека: «Маємо колодязь і водогін, а питну воду купуємо в аптеці»
08:06
Віта Дейнека: «Маємо колодязь і водогін, а питну воду купуємо в аптеці»

Улітку минулого року сім родин, які живуть на Переможці в Ічні, збудували водогін. Коли врешті у трубах заструменіла вода, усі дуже зраділи. Та, коли водоканал підключив цих споживачів до артезіанської свердловини на вулиці Максиміхіна, радість де й поділася…
– Нас не повідомили, що водогін підключатимуть до цієї свердловини, – каже обурена Віта Дейнека. – Семеро членів нашого кооперативу заплатили за виконані роботи ПП «Теплогазбуд» по 10 тисяч гривень. Брали кредити, позичали. А користуватися водою не можемо: тхне, наче з каналізації. Не те щоб її пити, помитися чи зуби почистити гидко. Один знайомий фахівець із санстанції сказав, що вода нібито технічна. Чому ж за неї платимо по 9,50 грн.? У нас є свій колодязь, тому знову перейшли на колодязну воду, але вона не відповідає нормі. Самі п’ємо, але внучатам – дворічному Тимофійку та двомісячній Кирі – купуємо бутильовану в аптеці. На місяць треба п’ять п’ятилітрових бутелів, вартість одного – 30 грн.
– Навіщо ми тягли цей водогін, гроші позичали, а воду пити не можемо? – долучається до розмови її сусідка Лідія Ткаченко. – У Люби Євтушенко навіть корова її не п’є. У серпні такого їдкого запаху не було, а тепер вода дуже воняє. І не тільки у нас, а й на Негоди, Слободі, Сергієнка та інших прилеглих вулицях.
Люди кажуть, щодо цієї проблеми ще взимку зверталися до РДА та міської ради, але їм сказали, що коштів на встановлення станції дегазації немає.
Начальник КП ВКГ «Ічень» Іван Царенко запевняє, що на четвертій свердловині, яка на вул. Максиміхіна, вода придатна до вживання. За своїми показниками вона навіть краща від жадьківської. Єдиний недолік – насичена сірководнем, через що й має неприємний запах, який, однак, не впливає на організм людини. Про це свідчать дослідження санепідемстанції. Щоб позбутися запаху сірководню, на артезіанській свердловині необхідно встановити станцію дегазації. Для цього потрібно близько 1,5 мільйона гривень.
31 січня виконком міської ради надав дозвіл КП ВКГ «Ічень» на виготовлення проектно-кошторисної документації для кількох об’єктів будівництва. Зокрема, й на реконструкцію станції першого підйому води з встановленням станції дегазації на артезіанській свердловині на вул. Максиміхіна. Наразі документація виготовляється. Скільки виготовлятиметься? Коли очікувати на станцію?……….

Своїм малолітнім онукам Віта Дейнека купує бутильовану воду в аптеці.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 397 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук