"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Лютий » 20 » Виставку, присвячену Героям Небесної сотні, відвідали лише школярі
16:12
Виставку, присвячену Героям Небесної сотні, відвідали лише школярі
Із 22 січня до 15 лютого в приміщенні дитячої бібліотеки діяла виставка, присвячена Героям Небесної сотні та подіям на Євромайдані восени 2013-го – взимку 2014 років. День її відкриття збігся не лише з Днем Соборності України, а й із датою загибелі перших активістів на Майдані. У новітній історії нашої держави він названий «Кривавим Днем Соборності».

Того дня від снайперських куль загинули перші мітингувальники – вірменин Сергій Нігоян та білорус Михайло Жизневський. Їхні смерті стали передвісником подальших жертв режиму колишньої влади. До Небесної сотні увійшли й наші земляки Василь Прохорський із с. Щуча Гребля Бахмацького району та Андрій Мовчан з с. Великі Осняки, що на Ріпкинщині. Серед героїв, загиблих у неоголошеній війні на сході, – імена Володимира Моісеєнка з Іржавця та Станіслава Кривоноса з Івангорода.
Велику допомогу надала Олеся Реута із громадської організації «Нескорені», яка передала музею зібрані нею матеріали про загиблих з Небесної сотні та полеглих із Чернігівської області в зоні АТО.
Минулого року, у день міста, краєзнавчий музей провів благодійну акцію зі збору коштів для створення відповідної експозиції в музеї. Зібрали всього 100 грн. І знову виручили волонтери: В’ячеслав Бабич надрукував фотографії для виставки. Інші волонтери поповнюють наш музей новими експонатами, привезеними із поїздок в зону АТО.
Виставку відвідали понад 500 чоловік. Але прикро, що відвідувачами були тільки учні та вчителі шкіл міста, особливо активними – школи №4 та гімназії ім. Васильченка, а також ліцею.
Без жодних нагадувань діти вкидали до скриньки гроші на потреби бійців АТО. Зібрані 414 грн. передані громадській організації «Тиловий фронт Ічнянщини».
Нині експонати демонструються у виставковій залі музею.
Марина Даценко, директор Ічнянського районного краєзнавчого музею
Переглядів: 457 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук