"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 20 » Виробництво валової продукції утримали
15:32
Виробництво валової продукції утримали

Напередодні професійного свята працівників сільського господарства, який відзначається третьої неділі листопада, районний будинок культури зібрав аграріїв Ічнянщини на урочистості.
Хоч основні сільгоспроботи завершились, але викроїти бодай дві години – неабияка розкіш для трудівників. Мабуть, тому зала будинку культури була напівпорожньою. На свято навіть не всі нагороджені прийшли.
Щиру вдячність за сумлінну працю, розуміння важливості своєї справи висловили працівникам агропромислового комплексу району керівник управління АПР Олександр Кутовий, голова РДА Григорій Герасименко, голова профспілки працівників АПК Ніна Яременко, голова обласної партійної організації «Аграрна партія України» Віктор Кияновський, голова БО «Тиловий фронт Ічнянщини» Ніна Кошмар.
За традицією це свято є своєрідним підсумком хліборобського року. Зокрема, як відмітив у своєму виступі Олександр Кутовий, у районі вдалося утримати виробництво валової продукції в межах 515 мільйонів гривень. Хоча зернові не досягли минулорічних рубежів, усе ж зібрали 230 тис. тонн зерна. Найбільше зерна зібрано в ТОВ «Форсаж» – 60 тисяч тонн, ТОВ «Агрокім» – 22, ПСП «Фортуна» – 17. Ще продовжується обмолот кукурудзи на зерно. Це дасть можливість зібрати ще близько 40 тисяч тонн зерна.
Високих показників у рослинництві досягли ТОВ «Росток-холдинг» та «Форсаж», ПрАТ «Кремінь», ПСП «Фортуна». Непогано попрацювали і над виробництвом кормів. Зокрема, заготовлено понад 5 тисяч тонн сіна, 40 тисяч тонн сінажу, більше 70 тисяч тонн силосу. У районі утримується 11 тисяч голів ВРХ, 5,7 тисячі корів і майже 4000 свиней.
За 10 місяців цього року господарства надоїли 31 тисячу тонн молока. Показник надоїв на середньорічне поголів’я корів за 10 місяців є одним із найкращих в області. Він становить 5300 кг. Найбільше молока, понад 11000 кілограмів, доять у «Рожнівці-агро», де утримується 813 корів. Саме це товариство – серед лідерів галузі тваринництва разом із ПСП «Фортуна», ПрАТ «Нива-плюс», ПрАТ «Кремінь», групою компаній «Росток-холдинг».
Близько 10% фермерів роблять вклад у виробництво валової продукції. Кращі фермерські господарства: «Лан», «Ступаківське», «Щурівське», «Мета».
Відзнаку «Краще фермерське господарство» отримала керівник ФГ «Мета» Алла Грищенко. ПрАТ «Кремінь» визнано кращим підприємством України згідно з критеріями національного рейтингу якості товарів і послуг та нагороджено «Зіркою якості 2015 рік».
Кращі підприємства нагороджені дипломом і кубком райдержадміністрації та районної ради: в галузі рослинництва – ПОСП «Ічнянське», в галузі тваринництва – ТОВ «Рожнівка-агро». Лідерами з виробництва зерна є СТОВ «Інтер», м’яса – ПСП «Фортуна». Кращий серед платників податків в аграрному секторі – ПрАТ «Кремінь», а кращий роботодавець року – ПАТ «Блок Агросвіт». А ПрАТ «Нива-плюс» нагороджено у номінації соціально відповідальний бізнес.
Не забули похвалити і трударів. За багаторічну сумлінну працю почесними грамотами та подяками нагороджені 33 працівники агропромислового комплексу.
Для присутніх виступили колектив Ічнянського РБК та Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм – академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські ¬клейноди». Крім того, місцеві фотохудожники Микола Смілик та Михайло Рябченко продемонстрували спільний фільм про трударів сільськогосподарської галузі.
Андрій Грудницький
Фото автора

Запашним короваєм з нового врожаю – символом миру і достатку пригощали аграріїв району
Переглядів: 535 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук