"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 18 » Виробництво молока – невикористаний резерв
14:04
Виробництво молока – невикористаний резерв
Сільське господарство району за обсягами виробництва на четвертому місці в області, однак за темпами росту – на п’ятнадцятому. Це свідчить про те, що розвиток галузі зупинився. Про це говорив керівник управління агропромислового розвитку Олександр Кутовий на нараді з сільгоспвиробниками, яка відбулася 11 березня.
У структурі виробництва більшості сільгосппідприємств переважають кукурудза, соняшник, озима пшениця і молоко. Фермери шукають свою нішу, зокрема у вирощуванні овочів, адже, займаючись лише кукурудзою і соняшником, їм важко конкурувати з агрохолдингами.
Цьогорічну посівну кампанію планують провести в оптимальні терміни. Восени на зяб зорано 36 тисяч гектарів, що становить 55% посівних площ. Озиминою засіяно 12781 га, нині вона перебуває у задовільному та доброму станах.
Також Олександр Кутовий проаналізував тваринницьку галузь. За його словами, молочний напрямок є резервом для подальшого розвитку сільського господарства. Протягом останніх шести років поголів’я ВРХ залишається практично без змін, хоча в окремих підприємствах спостерігається тенденція до його зменшення.
Сільгоспвиробники досягли найвищої продуктивності корів в області: у середньому 6317 літрів молока в рік, за добу – близько 103 тонн. Однак цього не достатньо для забезпечення потужностей молочноконсервного комбінату та маслозаводу, які разом здатні переробити 700 тонн за добу.
Андрій Грудницький
Переглядів: 392 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук