"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Квітень » 24 » Віримо у вашу перемогу
15:25
Віримо у вашу перемогу

Стоячи й гучними довгими оплесками вітав повний зал районного будинку культури своїх тридцяти двох земляків-героїв. 23 квітня тут відбулася урочиста зустріч демобілізованих учасників АТО і тих, що прибули у відпустку.
Вони першими покинули домівки, сім’ї, роботу і майже голіруч стали проти озброєного до зубів противника. Різні за віком, освітою, професіями, рік тому вони стали солдатами, захисниками Вітчизни.
Безжальна війна забрала двох наших земляків: Станіслава Кривоноса і Володимира Моісеєнка. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих. Напередодні представники ГО «Підприємець Ічнянщини» відвідали могили загиблих та надали матеріальну допомогу їхнім родинам.
Від імені учасників АТО виступили Сергій Петраускас і Михайло Безсмертний, який прочитав власні вірші з проникливими словами: «Моя Україна – єдина! Єдина, як мати моя».
Від волонтерів, за ініціативи яких було організоване свято, виступила Тетяна Дорошенко. Волонтери, як ніхто, розуміють бійців і знають їхні проблеми. Тетяна від імені воїнів дякувала усім, від депутатів обласної ради до трудових колективів, одиноких пенсіонерів, навіть вихованців дитсадочків, які передавали на фронт хто що міг.
– Дорогий солдате! Ми щоранку йдемо до школи з надією, що саме сьогодні настане мир у тій стороні, де ви стоїте, – такими й іншими словами зверталися діти до присутніх воїнів.
Кожен солдат отримав на згадку про урочисту зустріч малюнок, створений дитячими руками, і подяку захиснику України від органів влади.
Воїни поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Цього ж дня зранку до Чернігова вирушили ще сім новобранців.
Двома днями раніше у рамках п’ятої хвилі часткової мобілізації відбулася перша відправка до навчальних центрів ЗС. З Ічнянщини мобілізували кадрового офіцера, добровольця Валерія Сахарова, який працював завідувачем сектора взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної роботи та НС райдержадміністрації. Нині він служить в Одесі.
На курси офіцерів для підвищення кваліфікації також поїхали військовослужбовці, які проходили службу в Ічнянському райвійськкоматі: старший лейтенант Олександр Романенко, капітан Андрій Святний та лейтенант Олександр Сімонов. Офіцерів за їх бажанням мобілізували вдруге, Андрій Святний підписав контракт на проходження служби в особливий період.
Наталія ЧЕРНЕНКО

Фото Миколи Смілика
Фото Наталії Єпіфанович
Переглядів: 497 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук