"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Червень » 6 » Випускний 2016: з радістю і гіркотою
08:50
Випускний 2016: з радістю і гіркотою
Випускний вечір дорогинських одинадцятикласників пройшов урочисто і весело. Хтось згадував смішні моменти свого шкільного життя, хтось журився майбутньою розлукою з однокласниками. О четвертій ранку, 1 червня, діти, батьки та родичі пішли зустрічати схід сонця… А потім жах, смерть…
– Я бачив, що дорогою йшли діти і дорослі, всі задоволені, співали. І раптом – машина, – розповідає В’ячеслав Пепелов, який живе у Томашівці неподалік, де сталася трагедія. – По дорозі пішли великі іскри. там і велосипед був. Чув страшні звуки і крики. Люди порозліталися по свій дорозі, мабуть, водій мчав на великій швидкості. Усі кричали, зупиняли машини, просили аптечку, бинти. Наче в пеклі… Деякі машини розверталися, кидали людей у такому стані. Потім під’їжджали батьки, кричали. Схоже, що били водія, який оправдовувався. А той навіть не усвідомлював, що подавив людей. Дорога ця нова, днів три як заасфальтували.
Жахлива дорожньо-транспортна пригода забрала життя трьох людей із сусідньої Дорогинки. П’ятеро постраждалих госпіталізовано до райлікарні. На місці трагедії загинули 33-річна Альона Побочій, її 23-річний брат Олександр Бутенко та заступник директора з виховної роботи Дорогинської школи 43-річний Сергій Хлистун. Каретою «швидкої» до реанімаційного відділення медики доставили 18-річну Катерину Бойко. Травм зазнали і двоє пасажирів легковика – теж дорогинці – 20-річні Олександр Дейнека та Юлія Заїка. Наразі потерпілі перебувають у хірургічному відділенні ЦРЛ.
За словами анестезіолога-реаніматолога Павла Даценка, люди поступили у тяжкому стані. У Каті й Саші – черепно-мозкові травми. Крім цього, у дівчини закритий перелом верхньої та нижньої кінцівок. У Юлі – травма хребта. Проте прогноз щодо їхнього життя обнадійливий.. П’ятдесятирічний водій авто «Тойота Камрі» Анатолій Кривенко з Припутнів теж у реанімації. Але не внаслідок ДТП, а, ймовірно, після самосуду свідків трагедії. У його крові виявлено два проміле алкоголю, при допустимих 0,2.
Після жахливої аварії один з випускників зателефонував директору школи. На той час на місце події під’їхала машиною практичний психолог Інна Пабат, вона й оповдала побачене. У той час частина дітей разом із класним керівником Миколою Гуньком вже були на мосту, де випускники традиційно зустрічають світанок. Схвильована Інна Анатоліївна сказала, що в Альони й Саші пульс не прощупується. Катя жива, стогнала, за Сергія Юрійовича, чомусь, нічого не сказала.Мабуть, сама була у шоці, – крізь сльози розповідає директор НВК «Дорогинська ЗОШ І-ІІІ ступенів ДНЗ» Раїса Дегтяренко. – «Швидка» двічі приїжджала за постраждалими. На жаль, як пізніше з’ясувалося, загинув і наш колега Сергій Юрійович. Він готував дітей до випускного, вів програму, співав. Це була світлої душі людина. Совісний, відповідальний. Ми всі у глибокій скорботі. Його дружина, Ірина Михайлівна, викладає у нас історію, син Валерій закінчив дев’ятий клас з відзнакою. Якось так сталося, що на випускному Сергію Юрійовичу випускники подарували спочатку одну гвоздику, потім другу, а він каже «дві гвоздики, наче на могилу». Ми йому сказали, щоб поставив у різні вази… А Саша Бутенко – колишній наш учень – шість років як закінчив школу. Він уже п’ятий учень з їхнього класу, який загинув у ДТП…
розповіла, що
– О пів на четверту моя донька вийшла на автобус, бачила, що після випускного люди йшли в Томашівку й Олександр з ними. А потім медсестра з Ічні подзвонила нам, що син у лікарні, – каже схвильована мама постраждалого Олександра Дейнеки. – Зараз він під крапельницею. Коли ми їхали на Ічню, поліція на місце аварії нас не пропустила. Ми об’їжджали.
Як розповіли односельці, у загиблої Альони Побочій залишилася семирічна донечка, яку вона виховувала самотужки. Раніше у неї помер чоловік. Жінка працювала продавцем у місцевому кафе. Сама вона з багатодітної родини, у батьків п’ятеро дітей. Її брат Олександр Бутенко працював у Києві, жили в одній хаті.
Через трагічну подію 1 та 2 червня у районі оголошений траур і були скасовані усі розважальні заходи.
Наразі правоохоронці проводять перевірку. Зі слів заступника начальника слідчого відділення Ічянського відділення поліції Віктора Прокопця, інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото Андрія ГРУДНИЦЬКОГО
Переглядів: 525 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук