"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Віктор Кияновський: «Натуральну продукцію слід відмежувати від сурогатної»
09:57
Віктор Кияновський: «Натуральну продукцію слід відмежувати від сурогатної»

Лідер харчової і переробної промисловості не лише району, а й України ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» 16 жовтня відзначатиме своє професійне свято. Кращий подарунок для тих, хто трудиться на підприємстві – це довіра покупців високоякісної продукції торгової марки «Молочний світ». Сьогодні широкий асортимент продуктів харчування, виготовлених на маслозаводі, заслужено користується попитом, адже відповідає усім європейським стандартам якості.

Більше чотирьохсот чоловік працюють на формування позитивного іміджу підприємства не тільки на теренах нашої країни, а й далеко за ії межами. Продукція під торговою маркою «Молочний світ», яка є візитівкою Ічнянщини, виробляється з натурального екологічно чистого молока за сучасною технологією з дотриманням традиційних українських технологій та зі збереженням усіх смакових якостей, вітамінного і білкового складу та енергетичної цінності. У виробничому процесі не застосовуються консерванти і жоден замінник жирів та білків. За обсягами переробки молока підприємство – у десятці найкращих в Україні.
За дев’ять місяців цього року завод збільшив виробництво товарної продукції на 30% у порівнянні з аналогічним періодом 2015-го. Виробив 1200 тонн масла вершкового та 2600 – сухого молока, також переробив 36 тисяч тонн сирого молока.
Молочна сировина надходить на переробку від сільськогосподарських виробників двадцяти районів Чернігівської, Сумської та Полтавської областей, а також підприємств, які входять до групи «Росток-Холдинг». Завод переробляє 180 тонн молока на добу, сухого молока та масла – до 20 тонн. Щодня завдяки невтомній праці колективу на споживчий стіл населення потрапляє більше тридцяти найменувань молочних продуктів: молоко питне і сухе, вершки, масло солодковершкове кількох видів, сметана, кефір, ряжанка, йогурт, сироватка, простокваша, сир «Здоров’я», бринза, сир кисломолочний, солодкі сирки, маса сиркова «Селянська».
Голова правління ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», депутат обласної ради Віктор Кияновський успішно очолює підприємство 33 роки.
– На жаль, у харчовій галузі, і молочній зокрема, багато підробок, фальсифікату, деякі підприємства взагалі «переорієнтувалися» на виробництво «хімічної» продукції, тому їм не потрібне молоко для випуску молочної продукції. Сподіваюся, що Верховна Рада у другому читанні прийме зміни до закону «Про молоко та молочні продукти» і нарешті нашу продукцію на полицях магазинів відмежують від сурогатної, а споживач матиме змогу придбати справжній продукт, не сумніваючись у його якості, – підкреслив голова правління.

«Наше підприємство – єдина велика родина»
Саме так висловлюється про трудовий колектив Віктор Кияновський. І за рахунок злагодженої праці дружного колективу та виваженого підбору кадрів і вдається «тримати марку».
Віктор Павлович пишається людьми, з якими працює поряд протягом сорока двох років. Саме у їхній сумлінній праці – секрет успіху підприємства. На заводі працює не одне покоління робітників, навіть сімейні династії.
Тут не забувають про ветеранів галузі. Всі працівники-пенсіонери, які зараз на заслуженому відпочинку, – члени великого колективу. Кожен з них отримує щомісячні невеликі виплати , а ще набір молочної продукції. Їх вітають зі святами та ювілеями. Залучають і до життя заводу. Зокрема, у 2014 році відродив свою творчість хоровий колектив підприємства.
Головне – якість продукції
На підприємстві запроваджено передові технології у виробництві молочної продукції, сучасний стиль господарювання, систему якості ISO 22000-2007 та ISO 9001-2008 (ISO — інтелект, сумлінність, організованість). Вимоги міжнародного стандарту якості зорієнтовані на задоволення зростаючих потреб споживачів, на постійний посилений контроль за якістю.
Як результат – продукція користується популярністю у понад 30 країнах світу – Європі, Азії, Африці. Зокрема, з цього року смак продукції торгової марки «Молочний світ» вже знають і в Туркменістані, Азербайджані, Вірменії, Пакистані, Афганістані.
Маслозавод – основне бюджетоформуюче підприємство
– Підприємство регулярно сплачує податки, є бюджетоформуючим. Відповідно, у місті будуються дороги, водогони – Ічня розвивається, – зазначає Віктор Кияновський. – А ще б хотілося, щоб до нас приєдналися й інші платники податків – середній та малий бізнес. І тоді спільними зусиллями зробимо наше місто красивим, охайним, привабливим для мешканців та туристів.
Інновації
– Для підвищення енергоефективності у 2013-2014 роках завод перейшов на альтернативний вид палива – торф, – розповідає директор підприємства Іван Довгопол. – У результаті ми зменшили споживання газу на 1,5 мільйона кубометрів на рік. Це зменшило і затрати на придбання енергоносіїв: щомісяця економимо близько 400 тисяч гривень. А це в свою чергу знижує собівартість виробленої продукції. Також освоюємо нові технології з переробки молока. У комплексі ці заходи щорічно дають можливість зекономить майже шість мільйонів гривень тільки на енергоносіях.
Турбота про людей – не на словах
Сьогодні на підприємстві продовжують дбати не тільки про виробництво, а й вирішувати соціальні питання з урахуванням вимог часу. Віктор Кияновський постійно займається благодійністю. Основну увагу приділяє розвитку спорту, бо спорт – це здоров’я.
Віктор Павлович постійно надає фінансову допомогу Ічнянському спортивному клубу «Берег», президентом якого є. Юні спртсменки досягають значних висот і є гордістю району та України, бо представляють збірну на міжнародних змаганнях.
Турбуючись про підростаюче покоління, Віктор Кияновський допомагає коштами дитячим садкам та школам. У рамках програми «Здорова дитина – успішна Україна» маленькі вихованці дошкільних закладів і наймолодші школярі міста, Монастирища, Заудайки та Гужівки щодня п’ють молоко, яке безкоштовно постачає маслозавод. А з 17 жовтня цей корисний напій отримуватимуть дошкільнята й учні Ольшани, Гмирянки, Крупичполя, Івангорода, Дорогинки, Бакаївки та Іржавця.
Підприємствам-постачальникам молока надаються безвідсоткові кредити на будівництво доїльних залів. З-поміж видів допомоги постійним приватним здавачам молока – допомога при будівництві газопроводів, водогонів, фінансування навчання дітей у вищих навчальних закладах, оплата лікування. Крім того, практикується й реалізація їм сільськогосподарської продукції заводу за цінами виробника.
Зокрема, завод переймається також проблемами малозабезпечених сімей, частково вирішує питання соціального захисту населення і життєвих конкретних потреб міста Ічня.
У цей не легкий для країни час заводчани роблять внесок у нашу загальну справу – боротьбу з російським агресором. Вони, як багато справжніх українців, допомагають воїнам АТО продуктами харчування, необхідними речами. І колектив підприємства добре розуміє, що звитяга та самовідданість наших бійців живиться з джерела любові й підтримки до своїх захисників.
Відзнаки
Продукція ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» щороку отримує відзнаки та заслужені нагороди на Всеукраїнському конкурсі якості продукції «100 кращих товарів». Підприємство має низку почесних нагород, за якість своєї продукції, серед яких «Золота фортуна», «Українське – найсмачніше», «Вища проба» « Чернігівська якість – 2014», «Регіони України пропонують», «Лідер харчової і переробної промисловості України», «Чернігівська якість», «100 кращих товарів України», «Кращий вітчизняний товар», «Виробник кращих товарів», «Суспільне визнання». Зокрема, цього року завод представив на дегустацію для оцінювання якості свою продукцію та був нагороджений Гран-прі та дипломами. Також взяв участь в обласному фестивалі молока та отримав дві «Золоті медалі».
Слово до колег Віктора Кияновського:
– Ми завжди з нетерпінням чекаємо своє професійне свято – День працівника харчової промисловості. Бо найголовніше завдання працівників заводу – забезпечити людей якісною та натуральною продукцією, яка є безпечною для здоров’я. А ми таку продукцію виробляємо вже понад п’ять десятиліть. І приємно, що маємо вдячних споживачів. З кожним роком збільшується коло й наших партнерів. Щиро дякую за сумлінну й самовіддану працю своїм заводчанам, які роблять вагомий внесок у розвиток економіки та в ім’я утвердження самостійної України.
Бажаю натхнення для того, щоб продовжувати радувати споживачів смачними і корисними молочними продуктами. Успіхів у вашій благородній праці, ще більшого суспільного визнання ваших зусиль. Щастя, здоров'я вам і вашим родинам!
Світлана Цюпка

Леонід Хвіст, фінансовий директор:
– У цьому колективі я працюю 10 років. І враження від роботи та працівників – дуже хороші, бо всі ми працюємо на благо підприємства. Наша стратегія: робити все, щоб кожен робітник був упевнений у стабільності. Наш девіз: рухатися вперед. Це дозволяє твердо говорити, що ми працюємо і в нас є перспектива.

Оксана Булига, начальник з виробництва продукції з незбираного та знежиреного молока:
– Свій шлях на підприємстві я почала 14 років тому. Спочатку працювала у бригаді, а два останні роки – начальником цеху. У нас дружній та згуртований колектив. Тут і робота вчасно та швидко виконується, бо всі одне за одного. Приємно працювати з такими людьми, які є ентузіастами своєї справи.
Переглядів: 794 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук