"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Червень » 2 » Відзначили переможців конкурсів «Родина. Ічнянщина. Україна» і «Оживає минувшина»
14:12
Відзначили переможців конкурсів «Родина. Ічнянщина. Україна» і «Оживає минувшина»

Літературно-мистецькі конкурси «Родина. Ічнянщина. Україна» для талановитих школярів та «Оживає минувшина», започатковані нашим земляком Віталієм Шевченком, уже стали традиційними.
19 травня в Ічнянській школі №4 відзначили переможців обох конкурсів за 2016 рік і презентували сьомий збірник «Оживає минувшина. Творчість ічнянців».
Усі лауреати, дипломанти та учасники конкурсів, керівники талановитих дітей, громадські активісти отримали від представника Фонду В. Шевченка презентовану книжку в подарунок.
Лауреати літературно-мистецької премії та переможці конкурсу «Родина. Ічнянщина. Україна»
За сім років проведення конкурсу-премії 81 учень став лауреатом чи дипломантом. Усім учасникам вручено більше чотирьохсот творчих відзнак (з яких 186 дипломів переможців) і майже 300 подарунків. Найчастіше їх отримували Максим Скалацький і Тетяна Куник із Дорогинки, Діана Швидченко з Ічні, Оксана Івахно з Бурімки, Євгенія Пугач з Дружби, Діана Савченко з Ольшани, Валерія Реута з Ічні.
У 2016 році в номінації «Родина» перемогли Тетяна Куник (вишивка нитками і бісером, оригамі), Катерина Резвін (бісероплетіння, вишивка, малюнки) та Діана Швидченко (вірші).
У номінації «Ічнянщина» кращими названі Максим Скалацький, (малюнки, портрети),
Олександр Мордюков, (твір «Южненські усмішки»).
У номінації «Україна» нагороди отримали Юлія Бондурко, (вірші), Ярина Ляшенко, (вишиті серветки, сорочки), Анастасія Олешко, (твір «Про Правду і Волю», вишивки), Анна Курінська, (казка «Пригоди чорного кота у Лондоні»).
Ініціатор конкурсу-премії Віталій Шевченко привітав усіх лауреатів і вручив пам’ятний знак лауреата літературно-мистецької премії «Родина. Ічнянщина. Україна» кращій з кращих – Юлії Бондурко за цикл поезій.
Координатор проекту Ярослава Дорошенко привітала дипломантів конкурсу в номінації «Родина»: Альону Дирду, (м’які іграшки), Ангеліну Дирду, (м’які іграшки), Олександра Коваленка, (вірш «Мій брат»), Олександру Буряк, (вірш «Днина осіння чоло опускає»), Богдана Марченка, (бувальщина «Котики»), Зоряну Романюк, (твір «Моя гордість»).

Координатор проекту Надія Прочай відзначила дипломантів у номінації «Ічнянщина». Ними стали Валентина Шадура, (малюнки, диотипія, скульптура), Тетяна Шадура, (малюнки, диотипія, скульптура), Діана Швидченко, (вірші). Марина Марченко, (твір «Люба бібліотекарка»), Олена Лазоренко, (ікони, картини), Руслана Крикуха, (краєзнавче дослідження «Качанівка – перлина Ічнянщини»), Євгенія
Нагорська, (вірші).
Дипломантами у номінації «Україна» стали Євген Трикоз, (вишивки нитками і бісером), Анжела Міщенко, (вірші), Валерій Ярмоленко, (вироби з солоного тіста), Яна Андрющенко, (малюнки, випалювання), Анастасія Бондаренко, (паперопластика), Надія Збанко, (вишивка), Руслана Крикуха, (вишивка бісером, малюнки), Олександра Магдич, (оповідання «Випадок на полюванні»), Діана Швидченко, (вірші), Тамара Солов’ян, (вірш «Лист Миколая»).
Грамотами оргкомітету за участь у конкурсі нагороджені Андрій Коротя, (вірші), Богдан Бабак, (твір «Несподівана зустріч»), Руслана Збарацька, (вірш «Україна»), Вікторія Підгайна, (вірші), Богдан Рахінський, (вірш «Родина»), загиблий Богдан Нагорний, (вірші).


Відзначення переможців конкурсу «Оживає минувшина»
За сім років у збірнику «Оживає минувшина» опубліковано роботи більше п’ятдесяти дослідників історії Ічнянщини. Окремі краєзнавці є неодноразовими учасниками конкурсу, і щороку додаються все нові імена шанувальників минувшини рідного краю.
Лауреатом конкурсу «Оживає минувшина» 2016 року стала Надія Прочай за твір «З історії Ічнянської районної бібліотеки для дорослих», дипломантами – Олена Бортник за твір «Моє село – моя Батьківщина» (з історії села Більмачівки) та Тетяна Таран за твір «Весільний обряд на Ічнянщині (30-і роки ХХ ст. – наш час)».
Дипломи учасників конкурсу «Оживає минувшина» і нагороди отримали
Ніна Штанько-Ткаченко за твір «Пам'ять про Забілу», Віра Галіч за твір «Голова», Микола Кузьменко за твір «Спогади про мудрого вчителя», Сергій Барчук за твір «Сумна екскурсія», Діна Омельченко-Самойленко за твір «Плоди таємної любові», Валентина Прокопенко за твір «Мартинівські топоніми», Григорій Никоненко за твір «Понині рідна Ступаківка», Світлана Куценко за твір «Земний уклін вам, мамо!» та Галина Однолько за твір «Спогади про Однольків хутір».
Тепла, майже родинна атмосфера панувала на святі вшанування учасників конкурсів для дітей і дорослих. Тішили око юні таланти в оригінальному, власноруч вишитому чи розшитому бісером національному вбранні. Ще однією перлинкою свята став виступ Тетяни Таран і Світлани Куценко з Южного, які заспівали дві маловідомі, але такі актуальні пісні.

Наталія Черненко
Переглядів: 720 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук