"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Вересень » 18 » Відзначили переможців двох конкурсів
14:46
Відзначили переможців двох конкурсів

До актової зали гімназії ім. С. Васильченка минулої п’ятниці зібралися творчі особистості з різних сіл нашого району, області, Чернігова та Києва, які брали участь у конкурсі «Оживає минувшина» і «Родина. Ічнянщина. Україна». Після презентації третьої книги «Оживає минувшина. Творчість ічнянців», під обкладинкою якої опубліковані роботи дослідників історії Ічнянського краю та твори шкільної творчої молоді, відбулося відзначення переможців обох конкурсів.
Наш земляк, письменник, журналіст, громадський діяч Віталій Шевченко зі своїм партнером – Центром громадських ініціатив «Інформаційне суспільство» вп’яте профінансував щорічний конкурс для обдарованої молоді «Родина. Ічнянщина. Україна». За словами голови журі Тетяни Чумак, цьогоріч учасників конкурсу було значно більше порівняно з попередніми роками – понад тридцять дітей. Викликали особливе захоплення й отримали найвищі оцінки роботи конкурсантів у віковій категорії до 14 років Тетяни Куник з бісероплетіння й квілінгу, сестричок Тетяни й Валентини Шадур із Дорогинки – з живопису, аплікації, оригамі, Валерії Кроковної (твір «Несподівана зустріч»), а також малюнки Олександри Магдич з Ічнянської школи №4, поетичні твори Анни Селезень з Парафіївки і наймолодшої поетеси Діани Швидченко з Ічні.
Серед старших переможців Тетяна Миколаївна назвала вже відомого з попередніх конкурсів Максима Скалацького з Дорогинки, котрий нині навчається в десятому класі Київської державної художньої середньої школи ім. Т.Г.Шевченка на живописному відділенні; сестер Ангеліну та Альону Дирд із Андріївки за вишивки, вироби з бісеру, оригамі; юних художниць Оксану Івахно з Бурімки та Олену Лазоренко з Буд, яка навчається в Дружбинській школі. Серед літературних творів високі оцінки в старшій віковій групі отримали гімназистки Валерія Реута й Олександра Грищенко та старшокласниця з Крупичполя Олена Сальник.
Лауреатом конкурсу «Оживає минувшина» 2014 року за твір «Спасибі Вам, мамо!» стала Валентина Дончик із с. Гейців, дипломантами – Микола Терещенко з м. Ічні за твір «З витоків ічнянських освітянських джерел» та Ніна Штанько-Ткаченко – с. Монастирище за твір «Моя рідна вулиця».
Переможці конкурсів отримали дипломи і подарунки від Центру громадських ініціатив «Інформаційне суспільство», а творчі керівники, члени журі й редакційної колегії серії видань з історії Ічнянщини – подяки та подарунки. Не оминули увагою жодного учасника конкурсу – вручили книги й щойно виданий збірник. Цього року вперше вручили пам’ятні знаки лауреатів Літературно-мистецької премії «Родина. Ічнянщина. Україна» Діані Савченко (за 2010 р.), Богдані Шевченко (за 2011 р.), Максиму Скалацькому (за 2012 р.), Святославу Овчаренку (за 2013 р.), Оксані Івахно (за 2014 р.).
Наталія Черненко
Фото автора
Переглядів: 513 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук