"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Листопад » 22 » Відлуння свята
11:07
Відлуння свята
Ічнянські аграрії – треті в області
З нагоди завершення хліборобського року та професійного свята – Дня працівників сільського господарства, підведені підсумки роботи аграрної галузі області та району. В трудовому суперництві серед районів Чернігівщини Ічнянщина зайняла почесне третє місце.
У районі за валовим виробництвом сільгосппродукції І місце за ПСП «Фортуна», ІІ – за ТОВ «Рожнівка-Агро», ІІІ – за ПрАТ «Кремінь».
СТОВ «Інтер» визнане кращим у номінації «За найкращі досягнення по виробництву зерна», а ТОВ «Рожнівка-Агро» – «За найкращі досягнення у виробництві молока». Фермерське господарство «Мета» відзначене за вагомий внесок у розвиток сільського господарства району.
Указом Президента України Віктора Януковича генеральному директору СТОВ «Інтер» Михайлу Бондарю присвоєно звання «Заслужений працівник сільського господарства України». Посвідчення і нагрудний знак йому вручив голова ОДА Володимир Хоменко.

Напередодні професійного свята Ічнянщина віншувала аграріїв у районному будинку культури.
Рекордний ічнянський коровай
З вітальним словом до представників трудових колективів с/г підприємств звернувся голова РДА Сергій Рубашка:
– Хліборобський рід є основою української держави, її безпеки і благополуччя. Наш край – урожайний, а люди самовіддані й працьовиті. Підтвердженням цьому – 200 тисяч тонн зібраного цьогоріч зерна – солідний внесок у більш як двомільйонний намолот Чернігівщини. Президент України В. Ф. Янукович привітав хліборобів області з цим досягненням. Глава держави висловив «подяку всім, хто вирощував і збирав цей урожай, не шкодував сил для того, щоб забезпечити хлібом співвітчизників», а також побажав щастя, здоров’я та нових здобутків, – сказав Сергій Васильович.
Цьогоріч рекордна урожайність ранніх зернових у 40 ц/га, пшениці – 46 ц/га забезпечила вал зернових культур, що є найвищим за весь час їх культивування в районі. За середньою врожайністю, разом з кукурудзою, яка склала 60 ц з га – Ічнянщина на другому місці серед районів області, – наголосив очільник району. – Радують і результати виробництва молока, якого вже отримали 27 тис. тонн. У середньому по району надій на фуражну корову склав 4532 кг молока. Маємо надію, що до кінця поточного року здолаємо 30-тисячний рубіж із його валового виробництва, а з продуктивності здобудемо результат у 5300 кг. Позитивна динаміка зберігається й у виробництві м’яса – плановий показник перевиконаний на 58 тонн. Збережено поголів’я ВРХ, а кількість свиней зросла.
У грошовому еквіваленті виробництво валової продукції у порівнянні з минулим роком зросло на 40 млн. грн., до 388 млн. грн. Ми ставимо перед собою амбітне, але реальне завдання: до кінця року вийти на показник у 500 млн. грн., що є також абсолютним рекордом. Це вагомі здобутки, і ми пишаємося ними й нашими невтомними трудівниками, які їх досягли, постійним оновленням та вдосконаленням виробничих процесів, яке забезпечують спеціалісти та керівники підприємств. Наступного року, разом із продукцією промислових підприємств, можемо вийти на валове виробництво ціною в 1 млрд. грн.
Ми дбаємо й про доходи населення. До 5% зріс відсоток оплати за оренду земельних паїв. Середній розмір орендної плати за земельний пай складає 3475 грн., а наприклад, у Тростянці – 8 і навіть 10 тис. грн. за пай. Зросла середньомісячна заробітна плата по галузі з 1760 до 2062 грн.
За останні роки АПК району значно закріпив свої позиції. Особливістю його розвитку є будівництво «Північно-українською експортно-імпортною компанією» в смт Парафіївці та ПП «Гмирянське» нових сучасних елеваторів, добудова і розширення їх виробничих потужностей у ТОВ «Росток-Холдинг», ПрАТ «Кремінь», СТОВ «Інтер», ПСП «Фортуна». Цього року в аграрну галузь інвестовано 102 млн. грн. Основна сума цих коштів спрямована на закупівлю нової с/г техніки.
Україна – аграрна держава, і нині за багатьма показниками виходить на лідируючі позиції у світі з виробництва сільськогосподарської продукції. Українські селяни щодня, від вранішньої зорі й до пізнього вечора, невтомно трудяться, збагачують рідний край, творять незалежну, могутню і багату державу. І щоб не залишатися в боргу перед селянами, районна влада спільно з керівниками с/г підприємств і надалі забезпечуватиме розвиток соціальної сфери, піклуватиметься про їх добробут, наближаючи стандарти життя на селі до міських, – наголосив Сергій Рубашка.
Визнання праці
Почесними грамотами РДА та районної ради за значний особистий внесок у розвиток сільського господарства району та з нагоди професійного свята нагороджені директор з виробництва ТОВ «Рожнівка- Агро» Іван Романенко, водій ПП «Агро-Трейдер» Олександр Литвиненко, головний інженер ПрАТ «Нива-плюс» Володимир Дикун, головний спеціаліст із питань охорони праці, безпеки дорожнього руху Ічнянської РДА Віталій Зінченко, заступник начальника управління АПР РДА Сергій Лойко, головний агроном ПрАТ «Кремінь» Юрій Нестеренко, головний бухгалтер ПрАТ «Кремінь» Галина Куценко, головний зоотехнік ТОВ «Крупичпільське» Володимир Овчаренко, оператор машинного доїння ТОВ «Рожнівка-Агро» Алла Кузьменко, телятниця ПОСП «Хлібороб» Ольга Балабай, свинарка ПСП «Агро ВАМ» Аліна Даниленко.
Грамотою райдержадміністрації за значний особистий внесок в розвиток сільського господарства району нагороджені: оператор машинного доїння ТОВ «Племзавод новий Тростянець» Світлана Мельник, заступник генерального директора по рослинництву СТОВ «Інтер» Володимир Бойко, бригадир тракторної бригади ПОСП «Жадьківське» Геннадій Скрипка, голова ФГ «Ступаківське» Григорій Наталуха, водій ТОВ «Племзавод новий Тростянець» Віктор Гавриленко, заступник директора з племсправи ПСП «Фортуна» Анатолій Топчій.
Кожна 9-а тонна зерна – ічнянська
Вітали хліборобів Ічнянщини й заступники голови районної ради Зоя Присяжнюк та начальник управління розвитку агропромислового виробництва Департаменту управління АПР ОДА Тетяна Мілютенко. Тетяна Борисівна, зокрема, зазначила, що завдяки динамічному та ефективному розвитку аграрної галузі з Україною все більше рахуються в світі. Розширюються географія та асортимент української сільгосппродукції, що експортується, а одним із головних векторів економічного розвитку є входження малих та середніх товаровиробників в організований аграрний ринок.
– За 10 місяців 2013 року обсяг виробництва с/г продукції на Чернігівщині склав майже 8 млн. грн., що майже на 4% більше, ніж за відповідний період минулого року. Україна отримала 2,5 млн. тонн чернігівського зерна. Вперше в історії області очікується рекордний валовий збір у 3,1 млн. т. Накопано також 250 тис. тонн цукрових буряків, зібрано майже півтора мільйона тонн картоплі. Зростають виробництво молока, яєць, реалізація на забій худоби та птиці, – підкреслила Тетяна Мілютенко. – І ваші руки, і ваш хліборобський інтелект надзвичайно значимі й вагомі в обласній аграрній скарбниці. Кожна дев’ята тонна зерна вирощена на ічнянських полях. Якщо на душу населення область виробляє 2,7 т зерна, то сьогодні на кожного жителя Ічнянщини вирощено його 6,8 тонни. Небагато із 22 районів області можуть похвалитися такими здобутками, – підсумувала вона.
Тетяна Мілютенко також привітала всіх працівників і ветеранів галузі району від імені голови ОДА Володимира Хоменка, голови обласної ради Анатолія Мельника та вручила почесні відзнаки за високий професіоналізм і самовіддану працю: механізатору СТОВ «Інтер» (с. Монастирище) Сергію Кривенку – Почесну грамоту Міністерства аграрної політики та продовольства України, від Департаменту АПР ОДА: оператору машинного доїння ТОВ «Рожнівка-Агро» Олені Безпалій – Почесну грамоту, машиністу-бульдозеристу ПСП «Фортуна» Василю Шугалевичу – Подяку дирекції, зоотехніку СТОВ «Інтер» (с. Монастирище) Олені Саханчук – Знак Пошани.
Зі щирими словами вітання звернувся до присутніх начальник управління АПР РДА Олександр Кутовий:
– Хлібороби завжди були оптимістами. Без їхнього засіву і безсоння доярки, без клопотів агронома і буднів механізатора не буде села, а значить – не буде держави. Ваша сумлінна праця заслуговує вдячності й поваги не лише в день свята, а й у повсякденному житті. Добрих засівів, рясних сходів та щедрих ужинків, – побажав хліборобам Олександр Володимирович і оголосив Подяки управління АПР РДА механізатору КП «Світоч» Сергію Майдану, оператору машинного доїння ТОВ «Рожнівка-Агро» Наталії Козловій, головному інженеру ТОВ АПК «Магнат» Миколі Рубцю, заступнику генерального директора по виробництву ПП «Агро-Трейдер» Анатолію Кривенку, трактористу-машиністу ТОВ «Племзаводу новий Тростянець» Валентину Олійнику.
Голова райкому профспілки працівників АПК Ніна Яременко за активну громадянську позицію з представництва прав та інтересів членів профспілок вручила грамоти Чернігівської обласної організації профспілки АПК головам первинних організацій ПСП «Фортуна» Ользі Шкуліпі і ТОВ «Росток-Холдинг» Миколі Шкуліпі та Грамоту райкому профспілки АПК – голові комісії з соціального страхування ПОСП «Ічнянське» Надії Забіяці.
Помічник-консультант народного депутата України Олега Ляшка Валентина Ковтун від імені лідера Радикальної партії вручила подяки за багаторічну сумлінну працю керівнику ПСП «Фортуна» Івану Пащенку, завідувачам майстерень ПОСП «Жадьківське» – Геннадію Скрипці та ПОСП «Ічнянське» – Миколі Рудійку, головному агроному ТОВ «Крупичпільське» – Надії Мельник, інженеру з охорони праці ТОВ «Племзавод новий Тростянець» – Віктору Корсуну, економісту ПрАТ «Райагрохім» – Валентині Сукало.
За сприяння СТОВ «Інтер», ПОСП «Жадьківське» та ПП «Агро-Трейдер», дзвінкими піснями й запальними танцями вітав ічнянських трударів Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина», даруючи святковий настрій і побажання:
– Хай гуляються весілля, і гойдається колиска в хаті, хай будуть щасливі й здорові дідусь і бабуся, і батько, й мати, і мала дитина, і уся родина, щоб хліборобському роду не було переводу!
Наталія Черненко







Переглядів: 983 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук