"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Червень » 21 » відлуння свята
11:37
відлуння свята
«Золотий передзвін Придесення»
«И пускай Интернет наступает –
Он подписчиков не распугает.
Будет жить журналистика вечно
И родная районка, конечно!»


Традиційно з нагоди професійного свята – Дня журналіста відбувся ХІІ Міжнародний фестиваль журналістів регіональних ЗМІ «Золотий передзвін Придесення». Цей захід унікальний, адже у жодній із областей України подібного святкування для представників четвертої влади немає. Журналістська громада Чернігово-Сіверського краю приймала колег із Брянської та Гомельської областей. Учасників фестивалю вітав гостинний Ніжин. У святкуванні брав участь і колектив редакції газети «Трудова слава».
Програма фестивалю в Ніжині була надзвичайно цікава й насичена. Журналісти відвідали картинну галерею та музей рідкісної книги університету, Ніжинський краєзнавчий музей, музей «Поштова станція».
Поклали квіти до пам’ятників графу Іллі Безбородьку та славетному Миколі Гоголю. Журналісти, колишні випускники НДУ ім. М. Гоголя, зустрілися з ректором університету, професором Олександром Бойком та викладачами філологічного факультету.
У Графському парку біля пам’ятника уродженцю Ніжина Марку Бернесу для учасників фестивалю звучали в запису найвідоміші пісні з репертуару співака та актора, які стали символом часу: «Я люблю тебя, жизнь», «Темная ночь», «Журавли»… Для гостей ніжинці приготували також літературно-музичну композицію пам’яті славетного земляка.
Троїсті музики зустрічали журналістів біля Ніжинського драмтеатру імені М. Коцюбинського, а в фойє – виставка досягнень «Ніжин і Ніжинщина».
В урочистій частині фестивалю вшановували його переможців у дванадцяти номінаціях: кращі журналісти радіо, телебачення, друкованих ЗМІ, кращий керівник, телеоператор, ведучий, спортивний журналіст. Журналістську братію щиро вітали з професійним святом голови облдержадміністрації Володимир Хоменко та обласної ради Анатолій Мельник, бажали майстерності в ім’я розквіту рідного краю і висловили сподівання, що цьогорічний форум відкриє перед журналістами Чернігівщини нові горизонти професійного зростання, додасть натхнення і наснаги для втілення у життя творчих знахідок.
Цьогоріч представники нашого редакційного колективу також отримали нагороди за свою наполегливу працю. За формування високої громадянської позиції, значний особистий внесок у розбудову незалежної журналістики Світлана Дубіновська, оператор електронних обчислювальних машин редакції Ічнянської районної газети «Трудова слава», нагороджена Подякою голови Чернігівської ОДА Володимира Хоменка, а завідувачка поліграфічного центру Олена Палуб – спільною грамотою Ічнянської РДА та районної ради.

Актори Ніжинського драмтеатру подарували представникам мас-медіа виставу «Випускний екзамен на журфаці» про будні та свята журналістів і роль журналістики в розвитку суспільства.
Завершився фестиваль журналістською гостиною «Тихоплинний Остер».
Духовно збагачені, гідно пошановані, з піснею і творчим піднесенням залишали учасники фестивалю ніжинську землю. До побачення, «Золотий передзвін Придесення». Наступного року він знову об’єднає дружну журналістську родину.
Наталія Черненко
на фото: Дружній колектив районки біля унікального Ніжинського музею «Поштова станція».
Переглядів: 584 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук