"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Травень » 20 » Відкрий для себе Україну
13:01
Відкрий для себе Україну
Літо і довгоочікувана відпустка ваблять передчуттям подорожей та свіжих, яскравих вражень. Можна насолоджуватися відпочинком на березі моря, можна поїхати у Карпати, але є й інша альтернатива – відкрити для себе вражаючі незвідані куточки нашої країни. А відпочинок вдома або навіть на дачі, як ви розумієте, «повноти відчуття життя» та нових вражень не додасть. Отже – поїхали!!!

У Черкаси – на День міста та в театр ляльок
Можна з’їздити до Черкас на День міста, 5 червня. Там відбуватиметься святкова програма: фестивалі, конкурси, спортивні змагання, концерт.
А на вихідні, 28 та 29 червня, повезіть своїх діток у театр ляльок на виставу «Білосніжка та семеро гномів», вартість квитка – 25 грн. незалежно від віку.
З Ічні до Черкас зручно їхати поїздом.
З наметом – на Буцький каньйон
На Черкащині, поблизу мальовничого села Буки на річці Гірський Тікич, знаходиться Буцький каньйон. Тут, далеко від цивілізації, добре розбити намета, відчуваючи всі принади відпочинку на природі. Туди краще їхати своїм транспортом ( з Ічні – трохи більше 300 км): обійдеться недорого і душевно.
З родиною – на Азовське море
На великій косі Арабатській стрілці є ряд населених пунктів з піщаними пляжами. Вони дуже гарні для сімейного відпочинку з дітьми. Тут безліч турбаз і пансіонатів.
Доїхати можна своїм транспортом, або потягом з Києва до Новоолексіївки, який ходить щоденно, (вартість квитка у плацкарті – від 175 грн., купе – від 430 грн.) а далі – маршруткою. Зокрема, до Кирилівки зручно їхати з Мелітополя, куди можна добратися потягом. Проживання в приватному секторі за добу коштує від 50 до 120 гривень з людини, в залежності від комфорту.
Якщо ви не любите їздити потягом, – можна поїхати на море з приватними перевізниками.. Їхати ішвидко, і зручно: вдомасів , на пляжі вийшов..
Якщо хочете додати до відпочинку трохи адреналіну – поїдьте у столицю віндсерфінгу – Бердянськ. Там найкращі умови для екстриму. Крім того, є зоопарк «Сафарі» (вхід 80-150 грн.) та дельфінарій (вхід 50 грн.), де ваші діти будуть задоволені.
Доїхати в Бердянськ можна автобусом з Києва, з центрального автовокзалу. Квиток коштує від 490 грн. Але туди дешевше потягом, який курсує зі столиці непарними числами (квиток – від 185 грн.)
В Одесу – за враженнями
Для молоді підійде Аркадія з пляжними клубами, в яких вхід –150 грн., але почуватиметеся як закордоном. Є пляжі для більш спокійного відпочинку – Відрада і Ланжерон, поруч з яким знаходиться дельфінарій «Немо» (квиток коштує 250-300 грн.).
В Одесі портом багато визначних місць: Дерибасівська, Приморський бульваром, Потьомкінськіми сходими, Оперний театр. А ще можна з’їздити на ринок «Привоз», де заодно купите своїм дітям все до школи чи дитсадка (якщо, звичайно, всі гроші не витратите на екскурсії).
До міста дешевше їхати поїздом (квиток – від 150 грн. з Києва, або Ніжина). Можна відпочити, зокрема у Затоці, Іллічівську, Сергіївці, Курортному.
І море, і вино
У головному курорті Миколаївської області – знаменитому Коблевому– можна не лише з комфортом відпочинете ти, але й скуштувати місцевого вина (дегустація 45–80 грн. залежно від набору вин). Але без фанатизму!
Дістатися до Миколаєва зі столиці зручніше поїздом (квиток від 190 грн.), а звідти автобусом до Коблевого(квиток від 40 грн.).
У серпні – на Сорочинський ярмарок
У селі Великі Сорочинці на Полтавщині з 16 по 21 серпня проходитиме ярмарок. Тут можна купити різноманітні товари, сувеніри, вишиванки, взяти участь у майстер-класах народних промислів, подивитися на елітні породи корів, свиней, курей.
Їхати до Миргорода варто автобусом з Прилук (квиток від 80 грн.), або з Ніжина (квиток від 110 грн.), а потім маршрутним таксі (20 грн.). Якщо їдете своїм транспортом (приблизно 200 км з Ічні), потрібно буде заплатити за паркування.
Вхід на ярмарок безкоштовний, але беріть гроші, бо обов’язково купите сувенір.
У Вінницю – на фонтан та в аквапарк
Хоч разок, але варто помилуватися фонтаном. З 20.00 до 22.00 проходить музичне шоу зі світловими ефектами. До речі, водограй працюватиме ціле літо. А ще у Вінниці можна відпочити у аквапарку «Маяк» (одна година перебування дитини – 40 грн., дорослого – 50 грн., сімейний квиток – 120 грн.).
До міста можна доїхати автобусом (квиток від 170 грн.), або поїздом з Києва (квиток від 95 грн.) та Ніжина (квиток від 86 грн.).

Гайда фестивалити!
З 8 до 12 червня у Франківському драмтеатрі – фестиваль експериментальної та класичної музики. Одним з головних дійств стане «Нічний концерт», що триватиме з 23.00 до 6.00 у фойє обласного музично-драматичного театру ім. І. Франка. На захід впускатимуть тільки в піжамах!
17-19 червня – у м. Переяслав- Хмельницький фестиваль дратвових та колоритних гуртів «Рок Булава 2016» (квитки по 170 грн.).
17-18-19 червня – у Харкові міжнародний «Реггі-фестиваль»..
19 червня у Чернівцях – етнодуховний фестиваль Обнова-фест-2016.
24-25-26 червня – ювілейний фестиваль Summer Dream у Шепетівці Хмельницької області, де зберуться поціновувачі електронної музики (вартість квитка на три дні 200 грн.).
25 червня у Києві на фестивалі фарб Хол можна отримати яскраві емоції (ярмарок хенд мейд, бодіАрт, битва фарбами, конкурси, танці). Квитки від 70 грн.
25-26-27 червня у м. Тростянець на Сумщині – фестиваль «Стара Фортеця. Подорож крізь століття» (квиток на один день – 100 грн., три дні – 220 грн.).
15-17 липня в Одесі фестиваль сучасної музики, де виступатимуть українські та іноземні гурти. (Квитки по 200 грн. У вартість входить концертна програма та проживання в наметовому містечку).
23-24 липня у Черкасах в парку «Долина троянд» проходитиме всеукраїнський музично-мистецький open-air фестиваль ГайдаFest: виступатимуть музичні гурти. Вхід вільний, тож там затратитеся лише на соки та морозиво, бо головний акцент цьогорічного фестивалю – саморозвиток та активний, здоровий спосіб життя. Ще ви зможете прогулятися по Дніпру на козацькій чайці.
13-14 серпня на Батьківщині Тараса Шевченка – в с. Моринці Черкаської області – Всеукраїнський фестиваль «Ше.Fest».
Як заощадити на відпочинку?
Не хочете витрачати гроші – напросіться в гості до родичів чи знайомих, які живуть біля річки або моря. Але більше трьох днів бути там не раджу, бо гості «на халяву» швидко набридають.
Швидше за відпустку закінчуються гроші. Якщо кишені зовсім порожні – одягайте рюкзак, в руки беріть намет – і на природу. У нас, на Ічнянщині, багато чудових місць, де можна відпочити без-кош-тов-но!
Запам’ятайте, що справжня відпустка – це коли ти купуєш шорти і панамку, а не нові шпалери і фарбу для підлоги.

І навіть, якщо вам не вдалося взяти відпустку влітку, гарні вихідні із друзями забезпечать прекрасний настрій принаймні на наступний робочий тиждень.

Анекдоти в тему:

– Де під час відпустки вирішили відпочити?
– Ми з дружиною підрахували наш бюджет і вирішили, що ми не втомилися!

Перед відпусткою з роботи довелося йти боком ... Посмішка в двері не пролізала!

Світлана Цюпка
Переглядів: 520 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук