"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Серпень » 4 » Видано поштову сувенірну марку до 80-річчя митця, громадського діяча Станіслава Маринчика
14:59
Видано поштову сувенірну марку до 80-річчя митця, громадського діяча Станіслава Маринчика
Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» видало іменну поштову сувенірну марку. Такий цінний подарунок вручив ювіляру засновник і голова благодійного Фонду Віталій Шевченко під час урочистостей, що відбулися в школі мистецтв.
Багато інших подарунків, нагород, грамот і подяк отримав того дня Станіслав Маринчик, а скільки поетичних та пісенних вітань і просто теплих слів звучало на адресу ювіляра! Серед поважних гостей присутні на святі ічнянці почули й побачили представників товариства «Чернігівське земляцтво» в Києві Миколу Вощевського, Леоніда Горлача, Станіслава Шевченка, Івана Майдана, Віктора Пабата, Ольгу Штепу, а також директора Інституту літератури України ім. Т. Шевченка Миколу Жулинського, із уст яких прозвучала головна думка: Станіслав Маринчик – це найвідоміший діяч культури на Ічнянщині, а створене ним об’єднання літераторів «Криниця» є одним із найкращих в Україні.
Почесного громадянина Ічні вітали міський голова і керівники району.
Голова правління ГО «Українські ініціативи» Юрій Косенко озвучив пісню Станіслава Маринчика «Ніжна моя мати», перекладену на чеченську мову, а також мешканець Канади, щирий патріот України Іван Філь.
Під час урочистостей гості переглянули фільми Миколи Смілика та Михайла Рябченка про ювіляра, куди включені фрагменти з його ж фільмів про видатних земляків.
Працівники районної бібліотеки підготували виставку книг ювіляра і про ювіляра. Зокрема, учитель-методист гімназії ім. С. Васильченка Валентина Давидова підготувала посібник «Співдружність улюблених муз», який вийшов за сприяння місцевих спонсорів, а редколегія альманаху «Ічнянська криниця» видала збірку поетичних присвят Станіславу Маринчику, авторами яких є багато членів НСПУ, криничани і навіть школярі, натхненні творчими зустрічами з відомим земляком.
Заключним акордом свята стало виконання усіма його учасниками пісні Ольги Штепи і Миколи Кузьменка «Єднання», яка є гімном літературної «Криниці».
Наталія Черненко
Переглядів: 433 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук