"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Грудень » 16 » Від вибуху в каміні загинув ічнянець
15:50
Від вибуху в каміні загинув ічнянець

12 грудня, після шостої вечора, у оселі приватних підприємців на вул. Коваля, 65, стався вибух. Загинув на місці 30-річний Юрій Батьковський. Господиня Тамара Третяк – у лікарні з опіками, її чоловік Григорій лишився неушкодженим.
Поголос про надзвичайну подію швидко розлетівся містом. Люди говорили, що зірвалася приватна баня.
Як виявилося, вибух стався у літній кухні – добротній двоповерховій будівлі. Вщент розсипався камін, ударною хвилею вибило металопластикове вікно з рамою та вхідні металеві двері, вивалило одну зі стін. Враження – ніби в будинок поцілив снаряд.
Баня тут справді є, але в іншій частині будівлі.
– Що сталося, газ вибухнув? – запитую господаря обійстя, який саме розчищав завали після вибуху.
– Я не знаю, як таке трапилося, – говорить Григорій Третяк. – Ми тут не жили, а збиралися будувати будинок. Тож природний газ сюди не підведений, газового балона теж не було. Приміщення обігрівалося каміном. Увечері сиділи перебирали з дружиною квасолю, з нами був знайомий Юра Батьковський. Він підійшов до каміна, і стався вибух. Юра загинув, у дружини двадцять відсотків опіків тіла. Йдіть, горе сталося, мені важко про це говорити.
Поліція та пожежники теж не багатослівні.
– Близько вісімнадцятої тридцять до чергової частини надійшло повідомлення про вибух на вулиці Коваля. Минулося без подальшого загоряння, – розповідає начальник райвідділу ДСНС Олександр Кобзар. – Що спричинило вибух, ще мають з’ясувати експерти. Зрозуміло тільки, що вибухнуло в каміні.
– Вибухотехнічна група з Чернігова не могла відразу надати конкретних висновків, – коментує подію слідчий райвідділення поліції Віктор Прокопець. – Під час зовнішнього огляду вдалося встановити, що причиною вибуху не був снаряд чи граната, адже не виявлено осколків. Проте дослідження на наявність вибухових речовин триває. Експерти припускають, що під час горіння могла статися затримка якихось газів у димоході чи каміні. Достеменно відомо, що вибух стався поблизу чи в самому каміні. Чоловік загинув, бо перебував безпосередньо біля джерела вибуху. Конкретнішу причину смерті встановить судово-медична експертиза. За даним фактом внесено відомості до єдиного державного реєстру досудових розслідувань, встановлюються обставини. За дев’ять років роботи я не пам’ятаю таких випадків в області.
Мікровибухи у грубах чи дров’яних котлах, особливо заправлених тирсою, – не така вже й рідкість. За певних умов із дров виділяється суміш горючих (піролізних) газів, серед яких є метан. Останній з повітрям утворює вибухонебезпечну суміш.

Андрій Грудницький

Будинок після вибуху. Фото Ічнянського РВ УДСНС
Переглядів: 450 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук