"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Березень » 20 » Від телефонних «розводів» потерпає все більше довірливих людей
16:01
Від телефонних «розводів» потерпає все більше довірливих людей
Одним з найпоширеніших видів злочинів на даний час – є телефонні шахрайства, коли шахраї за телефоном жертві повідомляють про те, що «ваш син знаходиться в поліції» або «ваш син потрапив у ДТП». Також вони використовують SMS-повідомлення «про виграш автомобіля», де необхідною умовою є сплата комісійних.CUT$
Аби не стати жертвою зловмисників, поліція радить громадянам дотримуватися наступних правил: перш за все, не панікуйте і не поспішайте виконувати умови аферистів; ніколи не називайте своїх близьких на ім'я. Попросіть людину, яка представилася поліцейським, назвати прізвище, ім'я, по-батькові і дату народження затриманого або постраждалого родича. Практично у 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють; уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть до чергової частини і перевірте інформацію; спробуйте як найскоріше перетелефонувати тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.
Якщо ж ви все-таки потрапили на гачок аферистів або відносно вас намагалися застосувати шахрайські дії, якнайшвидше телефонуйте до поліції. Це дасть змогу правоохоронцям вирахувати та затримати зловмисників «по гарячих слідах».
Шановні громадяни просимо Вас будьте пильними і обережними!
Ічнянське відділення поліції
Переглядів: 392 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук