"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Лютий » 29 » Від слів до дій: громада збирала підписи щодо вирішення актуальних питань
09:40
Від слів до дій: громада збирала підписи щодо вирішення актуальних питань

Під час проведення народного віче в Ічні 21 лютого вшановували героїв Небесної Сотні. Також збирали підписи щодо вирішення деяких актуальних питань.
Зокрема, підписувалися проти будівництва молочноконсервним комбінатом власних очисних споруд, за збереження цілісності району та проти введення абонплати за транспортування газу.
Голова ГО «Народна рада Ічнянщини» Віталій Чешко на знак серйозності суспільних намірів спалив плакати з написами «Обіцянки», «Корупція», «Договорняк», «Феодали».
Голова ГО «Активіст Ічнянщини» Ігор Денисенко критикував установи, які надають житлово-комунальні послуги. Зокрема, введення абонентської плати за транспортування газу. Він закликав підписатися під публічним зверненням до Президента та Антимонопольного комітету щодо неприпустимості стягування такої платні, адже вартість транспортування вже закладена у тариф. Крім того, значна кількість газопроводів будувалася за людські кошти.
Також у зверненні висловлено недовіру міністру енергетики за лобіювання інтересів приватних компаній. Міститься і пункт про зниження тарифу до економічно обґрунтованого рівня з урахуванням ціни видобутку газу на українських родовищах. Подібне звернення мають намір поширити в інших районах та областях України.
Обговорювали й ситуацію, коли після перевірки газових лічильників багато приладів повертаються з висновком про непридатність до використання. За словами Ігоря Денисенка, такі лічильники можна відремонтувати. І цим нібито має займатися газове господарство.
Цю позицію підтримав депутат міської ради Сергій Половко, у якого лічильник теж визнали несправним. Він відмітив, що мав би видаватися акт про зняття лічильника, а встановлені перемички повинні бути сертифіковані.
На віче також виступали проти розформування району, функціонування у місті банкоматів російських банків, самозахвату землі біля Самарського ставу та за боротьбу із забрудненням землі й атмосфери міста.
Андрій Грудницький
Переглядів: 430 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук