"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 29 » Від 10,2 тис. до 20,4 тис. грн. – за керування авто п’яним
14:11
Від 10,2 тис. до 20,4 тис. грн. – за керування авто п’яним
Ще за старим законодавством будуть карати винуватців наступних автопригод.
20 липня, близько другої години, на відрізку дороги Іржавець-Парафіївка водій ВАЗ-2107 не дотримав безпечної дистанції і спричинив зіткнення з легковим автомобілем Хонда-Аккорд, який їхав в попутньому напрямку. За результатами експертизи, винуватець ДТП, житель Рожнівки, керував автомобілем у нетверезому стані.

22 липня, близько 19 години, в Ічні на вулиці Б. Хмельницького сталося дещо незвичне ДТП. Чоловік залишив свого легковика марки Хюндай-Елантра піддвором. Коли ж пізніше вийшов до автомобіля, то побачивпошкоджені капот, ліве крило та бампер ка. Шукали винуватця правоохоронці не довго. Його авто ВАЗ-2103 зі слідами вчиненого ДТП стояло на узбіччі на вулиці Жадьківська. А сам власник спав у салоні. Свою провину він не заперечував, лише пояснив, що місце аварії втік, бобув п’яний і злякався відповідальності за це.
Цікаво, а чого цей горе-водій не думав про відповідальність тоді, коли сідав за кермо напідпитку? Відтепер водіям ой як треба думати, бо…Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про посилення відповідальності за водіння транспортного засобу у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння».
Нагадаємо, що 7 липня Верховна Рада України суттєво збільшила штрафи за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного сп'яніння або сп’яніння під впливом лікарських препаратів.
Тепер перше таке правопорушення каратиметься штрафом у розмірі 10,2 тис. грн. і позбавленням права керувати транспортним засобом на рік, в той час як зараз він складає 3,4 тис. грн. Друге таке порушення впродовж подальших двох років каратиметься штрафом на суму 20,4 тис. грн. з позбавленням прав на керування на три роки.

Андрій Грудницький
Переглядів: 423 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук