"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 10 » Весілля від п’ятдесяти тисяч – це вже не розкіш
15:01
Весілля від п’ятдесяти тисяч – це вже не розкіш
У народі період після Різдва до Масниці вважається щасливим для шлюбу. Весілля у традиційному стилі чи креативне – це завжди свято. Це значуща і хвилююча подія у житті наречених, сповнена яскравих і незабутніх вражень. А ось їхнім батькам – це, насамперед, великий клопіт підготуватися і достойно провести його. Почім нині весілля?
У центрі уваги, насамперед, будуть молодята. Класичний принцип «наречена у білому, жених у чорному» уже давно перестав бути актуальним. Сукня нареченої може бути різної кольорової гами та фасону і коштує від трьох тисяч гривень, б/в – від 1000, напрокат – від 500. Туфлі – від 800 гривень,панчохи – від 120, підв’язка на ногу – від 25. Оберегом і талісманом є фата, яка коштує від 400 гривень, віночок до неї – від 65 гривень. До речі, вельон необхідно зберігати усе життя, не можна продавати, і давати поміряти. А ось, коли народжується малюк, то його колиску або коляску накривають фатою. Вважається, що так дитину можна вберегти від пристріту і хвороб.
Зробити зачіску, манікюр та макіяж загалом коштує від 500 гривень.
У жениха видатки такі: костюм – від 2500 гривень, взуття – від 1000, сорочка – від 650, краватка – від 300, бутоньєрка – від 35, букет для нареченої – від 250 грн.
Придбати обручки коштує: від трьох тисяч, за пару тоненьких, до шести і вище – за широкі, з інкрустацією чи без.
На весіллях існує традиція кидати букет нареченою незаміжнім дівчатам. Сучасне рішення цієї традиції таке – має бути окремий букет для кидання в натовп. Тож ще треба витратити мінімум сотню гривень на щасливий трофей. А квіти з весільного букету, за народним повір’ям, наречена висушує і пелюстки з них вшиває в подушку чоловіка. Вважалося, що чоловік буде думати тільки про свою дружину і ніколи не зрадить її.
Наступним кроком у підготовці до весілля є вибір зали для урочистості. У місті можна, наприклад, замовити заклади, які розраховані на 100 місць. За одне місце заплатите від 250 гривень.
Невід’ємною деталлю та прикрасою весільного столу є торт. В ічнянських майстринь він коштує 140 гривень за кілограм. Вагу розрахуйте, виходячи з кількості запрошених. Порція на одну людину – 100-150 грн. До речі, моїм знайомим торт обійшовся у 750 гривень. Двокілограмовий коровай –155 гривень. Хліб треба покласти на рушник, який коштує від 55 гривень.
На весіллі все має бути красивим. Не тільки молодята. Тому важливо врахувати усі дрібниці і потурбуватися, щоб приміщення було по-святковому оформлене. Але за це треба заплатити 1000 гривень. У цю суму входять скатертини на столи, банти на стільці, кульки на стелю у вигляді квітів, ікебани на штори чи тюль, банери з побажаннями, квіти на стіл, ваза з квітами на підлогу і т.і.
Подумайте про музику і тамаду. Жодне весілля без них не обходиться. Запальний тамада за свої послуги візьме від 1300 грн., музики – 1200 грн.
А ще треба подумати, на чому доїхати до РАЦСу. За машину для наречених заплатите від 450 гривень. Якщо є свій «лімузин» – буде дешевше, бо тільки заправите пальним. Для гостей дешевше замовити автобус – на 18 місць за 150 гривень за годину. Чітко продумайте маршрут для весільної прогулянки. За стоянку одного автомобіля у «Качанівці» треба викласти 10 грн. і стільки ж за вхід однієї людини на територію заповідника. Також окремо заплатите за фото- і відео зйомку в палаці. Зокрема,за 300 гривень можна провести й урочисту подію на території парку, за 500 – у палаці Тарновського.
До речі, традиційна урочиста церемонія коштуватиме 199 гривень. Якщо є бажання одружитися креативно, наприклад, на березі Міського ставу чи парку, тобто поза РАЦСом, заплатите 360 гривень,за виїзну церемонію за межі населеного пункту – 958 гривень. Одружитися без святкового обряду можнавсього за 85 копійок.
Здавна ведеться в народі, що зустріти весільний кортеж – до добра! На різних весіллях – різні смаки і уподобання щодо прикрашання кортежу. Можна прикрасити гофрованою стрічкою за 50 гривень і вище за метр. Проте мої знайомі на цьому вирішили зекономити: купили стрічки за дві гривні за метр (є й дорожче – авт.), а з фатину, який був удома, зшили маленькі букетики. Вийшов симпатичний хенд-мейд. Великі декоративні обручки (кільця) взяли у кумів, бо в магазині вони коштують від 135 грн.
По завершенні весілля також потрібно подбати, щоб всі змогли дістатись додому і не залишилися ночувати. Тож для гостей треба замовити транспорт. По місту це коштуватиме від 35 грн., по району – від 70 грн.
Яскраві незабутні моменти щасливій парі обов’язково запам’ятаються на все життя, якщо замовите фотографа. За свій талант та фантазію він візьме від двох тисяч гривень (це фотоальбом із світлинами у кількості 70-80 шт., але можна замовити й більше), відеозйомка обійдеться у2,5 тисячі за годину.
І наостанок, якщо під час організації весілля замовляєте різних професіоналів – не думайте, як тамада проведе бенкет у великій залі, які пісні заспіває музикант для гостей, як фотограф зніматиме під час дощу. Це їхні проблеми. У вас і так голова болітиме від того, скільки грошей заплатите за казкову феєрію.
Світлана Цюпка


Минулого року на Ічнянщині поєднали свої долі лише 98 пар, тоді як у 2015 – 180. Урочистих церемоній замовили 19 та 43 молодят відповідно. Про це повідомили у відділі ДРАЦСу Ічнянського районного управління юстиції. На кількість одружень, напевно, вплинуло те, що 2016 рік був високосним. Попри забобони, найбільше весіль було серед ічнянців – одружилися 89 пар.


Коли краще одружуватися
Існує безліч народних прикмет і повір’їв щодо того, коли краще одружуватися, а коли цього не варто робити. Приміром, побутує думка про те, що не варто брати шлюб у травні (вже життя «маятись» доведеться).
Січень також не найкращий час для того, щоб ставати на весільний рушник. Вважається, що це до раннього вдівства.
Лютий – сприятливий час для укладання шлюбу. Сімейне життя пройде у злагоді й довірі.
Березень. Якщо дівчина виходить заміж у цьому місяці, то швидше за все їй доведеться жити у чужій стороні.
Квітень. Весілля уцьому примхливому на погоду місяці обіцяє молодим таке ж непостійне щастя.
Травень. За народним повір’ям, одружуватися утравні – побачити вже у найближчому майбутньому зраду у власній оселі.
Червень. Вважається ідеальним для весілля. Кажуть, що у тих, хто пов’язав себе подружніми вузами у червні, медовий місяць триватиме все життя.
Липень. Укладання шлюбу в цьому місяці принесе у життя нової сімֹ’ї як щасливі, так і гіркі хвилини – всього буде порівну.
Серпень. Чудовий період для весілля. Чоловік буде вірним і люблячим.
Вересень. Якщо ви мрієте про міцну сім’ю, то цей місяць підходить якнайкраще. Народні прикмети обіцяють тихе і спокійне життя на довгі роки.
Жовтень. Несприятливий місяць для одруження. Спільне життя буде важким і невеселим.
Листопад. Для жінок заміжжя у цьому місяці обіцяє багате, розкішне життя.
Грудень. Чудовий час для укладання шлюбу. З кожним роком ви будете кохати один одного все більше.
Переглядів: 446 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук