"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Квітень » 28 » Великодній вернісаж
09:25
Великодній вернісаж

Великдень – величне свято. Його витоки сягають глибини тисячоліть. Для віруючих Воскресіння Христа – символ перемоги життя над смертю, початку нового просвітленого шляху. Цьогоріч святкування припадає на 1 травня. Кожна родина ретельно готувалася до нього весь Страсний Тиждень. До Великодня люди прибирали оселі, забарвлювали яйця, випікали паски, щоб освятити у церкві. Відзначають Пасху пишно і весело.
Готувалися до свята і вихованці Ічнянського дитсадка №3. «Великодній вернісаж» під такою назвою протягом місяця у дошкільному закладі тривала виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва. Різноманітні композиції власноруч виготовляли діти, їх батьки та педагоги.
Заходиш у садочок і потрапляєш у дивосвіт. Яскраві експонати виконані в техніці: квілінг, паперопластика, декоративний розпис, аплікація, орігамі. Унікальні за своєю ідеєю і технікою писанки: з художнім розписом, паєтками, декоровані стрічками, оздоблені бісером; чудові вироби із солоного тіста, паперових трубочок, гіпсу, ниток, макаронів, пластикових ложок, яєчної шкаралупи та поролону. Прикрасили виставку оригінальні витинанки та вишиті хрестиком і бісером серветки, в’язані гачком вироби та дитячі малюнки.
– Ми навіть не очікували такого різноманіття, – говорить завідувач дитсадка Людмила Герасименко. – Наш вернісаж викликає позитивні емоції та душевне тепло. А головне, вихованці садочка змалечку пам’ятатимуть історію нашого народу, його культуру, звичаї, традиції.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 482 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук