"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Липень » 22 » Василь Прохорський загинув за вільну країну від зовнішніх і внутрішніх ворогів
14:06
Василь Прохорський загинув за вільну країну від зовнішніх і внутрішніх ворогів

16 липня в с. Щуча Гребля, на Бахмаччині, було відкрито споруджену стараннями матері Героя України Світлани Діденко Каплицю пам’яті загиблого сина Василя та пам’ятний знак Герою поблизу дороги на Дмитрівку.
Участь у вшануванні Героя Небесної Сотні взяли й Ічнянська ВО «Свобода» та ГФ «Самооборона Чернігівщини». Зокрема, Олексій Трохименко у своєму виступі згадав, якими важкими були три останні дні Революції Гідності 18-20 лютого, коли беркут зробив велику пастку для євромайданівців, де загинув і Василь.
Так, багато чого не здійснилося. Ми мріяли жити без диктатури донецьких бандитів, щоб були справедливі прокуратура і суди, щоб олігархи, котрі при владі, не обкрадали народ…
Натомість посилено консервується система, започаткована Кучмою і «вдосконалена» Януковичем, люстрації не відбулося і всі начальники, котрі посилали людей на антимайдан та були в партії регіонів, перефарбувалися і перейшли в правлячі партії.
Шкода понад трьохсот людей, загиблих на Майдані і шести тисяч військових, які віддали життя на російсько-українській війні.
Прикро, що більшість – байдужі люди, які не вболівають і активно не діють для перемоги над ворогом. Зневіра і пасивність – саме цього добиваються ті, котрі мають офшори…
Але ми не здамося, бо за нами – наші вбиті за ідею кращої України хлопці. Ми не перестанемо боротися за незалежність від зовнішніх і внутрішніх ворогів Української Держави, бо ті, кого зараз немає з нами, хотіли вільної України, рідної мови і віри без «руського міра» і залежності від Москви.
Вічна слава і пам’ять Героям України. Слава і шана нашому земляку Василю Прохорському і його мамі Світлані Діденко, яка не здається, а продовжує справу сина, виховує патріотичну молодь, вшановує і показує, як потрібно вшановувати Героїв нашої країни.
Нещодавно Світлана Діденко написала вірш: «Кому ж цвістимуть мальви край вікна? І хто ж одягне вишиту сорочку? Тебе не стало, вже тебе нема… І не обнімеш ти мене, синочку». І посадила тисячі квіточок від подвір’я до самої дороги, якою Василько ходив до школи і востаннє, в лютому 2014-го, вирушив на Майдан.
Олеся Реута, депутат Ічнянської міськради

Каплиця пам‘яті Героя України Василя Прохорського
Переглядів: 518 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук