"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2012 » Липень » 25 » Варто знати
15:16
Варто знати
Нові правила для повернення заощаджень

З 11 липня вступив у силу Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України», який передбачає перереєстрацію вкладників Ощадбанку СРСР. Текст закону (реєстр. № 10335 від 17 квітня 2012 року) опублікований в газеті «Урядовий кур’єр» № 120 від 10 липня 2012 року.
Документом передбачається проведення компенсації вкладникам Ощадбанку СРСР та власникам цінних паперів у готівковій або безготівковій формі через установи «Ощадбанку» після внесення даних про них в систему «Реєстр вкладників заощаджень громадян».
Також закон визначає, що компенсація громадянам здійснюється не тільки в грошовій формі за рахунок держбюджету, а й в інших формах. Так, у разі смерті спадкоємці або особи, які взяли на себе організацію похорону, можуть, пред’явивши ощадкнижку, отримати в «Ощадбанку» частину проіндексованого вкладу для організації похорону. Розмір компенсації визначає КМУ і він не може бути нижчим за розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
Нагадаємо, з 1 червня 2012 року почати виплачувати вкладникам радянського Ощадбанку у відділеннях «Ощадбанку». Вклади будуть відшкодовані близько 6 мільйонам громадян, які не встигли отримати компенсацію в 2008 році. Для отримання компенсації громадяни повинні перереєструватися у відділеннях "Ощадбанку".
Переглядів: 544 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук