"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Жовтень » 21 » В українців з’явився вибір: приватні чи державні виконавці стягуватимуть борги
14:30
В українців з’явився вибір: приватні чи державні виконавці стягуватимуть борги

З 5 жовтня в Україні запрацювали зміни до законодавства, яке регулює роботу виконавчої служби. Про основні нововведення розповів очільник районного відділу державної виконавчої служби Олег Мірошниченко.
З 5 жовтня примусове виконання рішень здійснюватимуть як державна виконавча служба, так і приватні виконавці. Громадяни самі обиратимуть до кого звертатися. Однак в їх компетенцію не входить відбирання і передання дитини, справи про борги державних установ, рішення адміністративних судів та Європейського суду з прав людини, виселення та вселення і конфіскація майна.
Про аліменти
Відтепер особа, на користь якої присуджено аліменти на дитину, може самостійно подати заяву з виконавчим листом про відрахування аліментів за місцем виплати платникові аліментів заробітної плати, пенсії, стипендії або іншого доходу.
Про авансовий внесок
Згідно внесених змін до заяви про примусове виконання рішення стягувач має додати квитанцію про сплату авансового внеску в розмірі 2% суми, що підлягає стягненню, але не більше 10 мінімальних розмірів заробітної плати, а за рішенням немайнового характеру – у розмірі одного мінімального розміру заробітної плати. Авансовий внесок не береться при стягненні заробітної плати, поновленні на роботі, стягненні аліментів, соціальних виплат та в інших випадках. Від сплати внеску також звільняються представники дітей-івалідів, інваліди I та II груп.

Коли можна втратити нерухомість?
Депутати також передбачили, що коли стягнення не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати (раніше було 10), стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло, не здійснюється. Стягнення на об’єкти нерухомого майна відбувається у разі відсутності в боржника достатніх коштів чи рухомого майна. При цьому в першу чергу на окрему від будинку земельну ділянку, інше приміщення, що належать боржнику. В останню чергу – на житловий будинок чи квартиру, в якому він фактично проживає.
Андрій Грудницький
Переглядів: 405 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук