"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 28 » В Омбиші – африканська чума свиней
13:53
В Омбиші – африканська чума свиней
У сусідів-борзнянців – африканська чума свиней. Цей факт 17 липня підтверджено результатами проведених ветеринарних досліджень. Оскільки Омбиш межує з ічнянськими землями, то села Івангород, Крупичполе, Сваричівка, Новий Поділ, Вишнівка з прилеглими до них лісовими та мисливськими угіддями увійшли в зону нагляду.
Також сюди потрапила частина угідь ТОВ « МРП «Єгер». У населених пунктах ветеринари провели подвірний обхід та поінформували населення щодо загрози зараження та як можна його уникнути.
24 липня при Ічнянській РДА засідала протиепізоотична комісія, яка розглянула питання про недопущення виникнення та розповсюдження заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби та африканської чуми свиней. Було наголошено, щоб уникнути поширення хвороби, потрібно суворо дотримуватись наступних вимог: не допускати контакту свійських свиней з іншими тваринами; обслуговувати тварин у змінному спецодязі; не дозволяти відвідувати тваринницькі приміщення стороннім особам; не утримувати свиней в приватному господарстві, якщо ви мисливець, або з якихось причин маєте постійний контакт з дикою фауною; без потреби не відвідувати ліс; не згодовувати свиням харчові відходи, які містять свинину чи продукти забою без термічної обробки.
Олена Проценко, директор Ічнянської районної державної лабораторії ветеринарної медицини
Переглядів: 483 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук