"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Листопад » 3 » В об’єднаній громаді з’явилися нові можливості
15:56
В об’єднаній громаді з’явилися нові можливості
Однією з перших в області створилася Парафіївська об’єднана територіальна громада. Уже два роки ОТГ живе по-новому.
– Наша громада об’єднує вісімнадцять населених пунктів із загальною кількістю населення близько 6 тисяч чоловік, – говорить Валентина Карпенко. – Якщо у 2015 році бюджет усіх п’яти громад – Парафіївської, Іваницької, Южненської, Мартинівської та Петрушівської – становив майже 5,5 млн. грн., то в минулому році – 33 млн. грн., а за 9 місяців 2017 року майже 30 млн. грн. Надходження зросли за рахунок того, що об’єднаним територіальним громадам згідно з Бюджетним кодексом надходить 60% податку на доходи. Окрім того, держава виділила на розвиток інфраструктури у 2016 році 5968,6 тис. грн., а в 2017-ому – 3794,7 тис. грн.
Це дало змогу вперше за багато років провести капітальні ремонти закладів соціальної сфери та значно покращити їхнє матеріальне забезпечення. Для парафіївської школи придбали автобус, а для селищної ради – автомобіль.
За сприяння народного депутата Валерія Давиденка на розвиток об’єднаної територіальної громади Кабмін виділив 449 тис. грн. За них для центру первинної медико-санітарної допомоги придбали легковий автомобіль, для дитячих садочків та шкіл – комп’ютерну техніку. Також виділено 90 тис. грн. на закупівлю дитячого майданчика у Парафіївку.
До об’єднання в ОТГ районна влада закрила у Парафіївці лікарню. Децентралізація сприяла відновленню втраченого. На базі закладу створений центр первинної медико-санітарної допомоги, відкритий денний стаціонар на 15 ліжок в Парафіївці та 10 – в Іваниці. Цілодобово працює поліклініка в Іваниці, а за кошти селищної ради введені додаткові ставки медичних працівників. Жителі громади мають можливість отримувати термінову медичну допомогу в будь-який час доби.
Створений територіальний центр з надання соціальних послуг одиноким престарілим, інвалідам та сім’ям, що потрапили в скрутне становище, при якому функціонує стаціонарне відділення, де крім соціальних надаються і медичні послуги.
За такий короткий термін зроблено, вважаю, дуже багато. Чимало задумів маємо на майбутнє. Перш за все треба створити муніципальну поліцію. Продовжимо й ремонти. Оскільки у громаді два туристичні комплекси – Національний історико-культурний заповідник «Качанівка» та «Соколиний хутір» будемо розвивати туризм.
Світлана Цюпка

Думка народу
Ічнянщина тільки розпочинає об’єднавчий процес у територіальну громаду. Вибори – це перший етап. Ще доведеться багато чого пройти та зробити, доки ОТГ повноцінно запрацює. Цей шлях вже здолали жителі Парафіївської ОТГ. Їхні побажання – новоствореній громаді.
Петро Маслак, 60 років, Парафіївка:
– Бажаю, щоб новообраний голова набрав дружню та сильну команду однодумців. Щоб Ічнянська громада процвітала і була згуртованою, адже саме згуртованість – запорука успішного розвитку.
Наталія Бурч, 42 роки, с. Іваниця:
– Жителям Ічнянської громади бажаю, щоб зроблений ними вибір був правильним. У Парафіївській громаді, вважаю, стало краще жити після об’єднання: поліпшилося фінансування, виділяються кошти. В Іваницькому дитсадку, наприклад, зробили ремонт, якого сорок років не було, бо коштів вистачало лише на енергоносії та заробітну плату працівникам закладу.
Іван Пащенко, 58 років, с. Южне:
– Бажаю, щоб у новоствореному об’єднанні було не гірше, ніж у нас. Вважаю, що ми не помилилися, довіривши очолювати громаду мудрій Валентині Карпенко.
Переглядів: 547 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук