"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Березень » 13 » В Іржавці відкрили меморіальну дошку герою АТО – Володимиру Моісеєнку
14:55
В Іржавці відкрили меморіальну дошку герою АТО – Володимиру Моісеєнку

5 березня в Іржавецькій ЗОШ відбулося урочисте відкриття пам’ятного знака – меморіальної дошки на честь Володимира Моісеєнка – героя-земляка, сержанта 1-ї окремої танкової бригади, який загинув у зоні АТО. Її встановлено на стіні у фойє школи.

Цього дня у стінах школи відбулась урочиста лінійка-реквієм. Згадати подвиг Володимира та висловити щиру вдячність його родині прийшли односельці, очільники району, представники місцевої влади, військкомату, волонтери, педагоги та учні. З Ніжина приїхав побратим Володимира – командир 1-ї окремої танкової тактичної групи, прапорщик Андрій Гомоляко. Пам’ятну дошку виготовлено за його сприяння та фінансової підтримки волонтерів з Одещини Віталія Толочка і Юлії Зозулі – друзів Андрія.
Школярки у вишиванках тримали в руках фотографію Володимира, прапорець, тризубець та пшеничні колоски. Запалили свічку пам’яті.
«Сьогодні на кордонах нашої держави стоять мужні захисники Вітчизни. Ми молимося – Боже, збережи їх життя, дай їм живими повернутися до своїх родин», – звучало із вуст школярів…
– Важко говорити, а ще важче пережити загибель товаришів-побратимів, – не стримуючи сліз говорить Андрій Гомоляко. – Володимир є прикладом для нас усіх. Він з честю виконав свій військовий обов’язок, заплативши за це неймовірно дорогу ціну – своє життя. Сподіваюся, що ця меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Володимира Моісеєнка, а пам’ять про героя України навічно залишиться в серцях людей.
Військовий також закликав підростаюче покоління брати приклад з таких героїв, як Володимир Моісеєнко, добре вчитися, аби в мирному майбутньому прославляти нашу вільну Україну та рідне село. «А ти, Дмитрику, гордися своїм татом! Він справжній герой!», звернувся до сина Володимира Андрій Гомоляко.
Присутні вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною скорбного мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, яка тепер стала символом безсмертної пам’яті героя.

Володимир Моісеєнко народився в Росії. З березня минулого року пішов на мобілізацію добровольцем. 30 липня 2014 року загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Шишкове на Луганщині. Воїна посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 653 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук