"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Грудень » 15 » В Ічні завершують будівництво суду
15:47
В Ічні завершують будівництво суду

Цього року ожило і прискореними темпами ведеться будівництво приміщення Ічнянського районного суду, розпочатого ще в далекі дев’яності.
Фундамент нової будівлі правосуддя заклали ще 1993 року. Коштів тоді вистачило лише на зведення підвального приміщення і подальші роботи на довгий час заморозили. Відновилися аж у 2007-ому, а потім – ще 2011-го. За цей час змінилася не одна будівельна бригада. До цього року були зведені підвальне приміщення та перший поверх .
А цього літа містяни помітили суттєві зрушення: на об’єкті активно запрацювали будівельники. Як з’ясувалося – чернігівської фірми «Росток-Будмонтаж». За словами майстра Сергія Ашомка, вони добудували другий поверх та судову залу. Вкрили металочерепицею дах, підвели водостоки, встановили металопластикові вікна й двері. З бетонних блоків зробили ганок, облицювали його плиткою . Навколо будівлі встановили паркан. Наразі утеплюють фасад та обшивають металопрофілем.
– Внутрішнє оздоблення практично готове, – говорить майстер. – Підключили електрику та опалення для твердопаливного котла. Доробляємо підвальне приміщення. Об’єкт плануємо здати в експлуатацію до кінця року, хоча роботи дещо затягуються. Будівля довго стояла недобудовуваною – стіни відсиріли, фарбувати їх не можна, доводиться підсушувати, а на це треба час.
Як зазначила голова Ічнянського районного суду Тетяна Карапиш, у новобудові є окремі кімнати для нарад, суддів та їх помічників, керівника апарату, секретарів. Також окремі кімнати для ознайомлення сторін та адвокатів зі справами, кімнати для свідків, конвою та осіб, які утримуються під вартою. Тут же розташовані дві зали судових засідань, канцелярія, архіви.
Штатна чисельність Ічнянського районного суду – 25 працівників. З них четверо суддів (нині дві посади вакантні, оскільки Тетяна Чугуєвська та Микола Головченко вийшли на пенсію)., каже Тетяна Карапиш. Хоча приміщення і велике, але про здачу частини площі в оренду не може бути й мови. Вона використовуватиметься суто для здійснення правосуддя.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 541 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук