"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Листопад » 20 » В Ічні почала працювати поліція
14:50
В Ічні почала працювати поліція
7 листопада вступив у силу Закон України «Про Національну поліцію». Він не обійшов й Ічнянщину. Напередодні райвідділ міліції припинив свою роботу. Натомість створено Ічнянське відділення поліції Прилуцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.
Про кроки реформи правоохоронної системи у районі розповів начальник Ічнянського відділення поліції, полковник поліції Микола Омельченко:
– З 6 листопада 2015 року органи міліції не існують взагалі, тому всі функції покладені на правоохоронців Національної поліції. Їх виконуватиме особовий склад Ічнянського відділення поліції, до якого перепризначені працівники райвідділу, котрі виявили бажання проходити службу в поліції.
З метою належного реагування на заяви і повідомлення від громадян про кримінальні правопорушення та законного прийняття по ним рішень, у першу чергу до Ічнянського відділення поліції були призначені працівники чергової частини та слідчого відділення.
У системі внутрішніх справ відбувається й впровадження патрульної служби. Адже вона щодня тісно працює з людьми на вулицях й зможе показати суспільству нові стандарти взаємодії. Тільки така форма роботи поверне втрачену довіру громадян до правоохоронців.
Системний підхід щодо відбору в поліцію незабаром торкнеться дільничних міліціонерів і так званого «кримінального» блоку правоохоронних відомств. І найскладнішим буде реформування саме цих структур, оскільки, в першу чергу, потрібні зміни в законодавстві.
Також після остаточного проведення реорганізації та проходження усіма працівниками атестації, співбесіди, складання заліків з фізичної підготовки, правоохоронці пройдуть додаткове навчання у обласному навчальному центрі. Міліціонери, які пройдуть відбір, працюватимуть у поліції, оскільки нам не обійтися без їх досвіду роботи.
До 31 грудня 2016 року поліцейським дозволяється носіння та використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції а також використання службових посвідчень, бланків, печаток, штампів, логотипів й емблем міліції та Міністерства внутрішніх справ України.

Записала Світлана Цюпка
Переглядів: 627 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук