"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2013 » Вересень » 20 » Увага! Конкурс
11:03
Увага! Конкурс
Літературно-мистецька премія імені Олекси Стороженка
Фонд Віталія Шевченка заснував літературно-мистецьку премію імені Олекси Стороженка, яка щороку присуджується на конкурсних засадах за кращі твори літератури і мистецтва та науково-популярні роботи, створені авторами, що народилися на Ічнянщині або життя і творчість яких пов’язана з Ічнянським краєм. Її співзасновниками є Ічнянська центральна районна бібліотека ім. С. Васильченка, районна газета «Трудова слава», об’єднання літераторів «Криниця», виконком Южненської сільської ради, Центр громадських ініціатив «Інформаційне суспільство», редакційна колегія серії видань з історії Ічнянського краю.
До участі в конкурсі на здобуття премії допускаються твори, виконані із застосуванням художніх прийомів гумору та сатири. Головні вимоги до робіт – художня цінність та професійна авторська майстерність, соціальна значущість.
Право висування творів на конкурс мають творчі та мистецькі спілки м. Ічні та району, заклади культури, мистецтва, освіти, інформаційного забезпечення, органи місцевого самоврядування, трудові колективи, вуличні та будинкові комітети, збори громадян.
Для участі в конкурсі суб’єкт висування подає заявку, до якої додаються твори (роботи), що висуваються на здобуття премії, у вигляді паперової роздруківки тексту чи в іншій аудіовізуальній формі. Водночас на електронну адресу оргкомітету (shevch@ukr.net) надсилається електронний документ, що дозволяє ознайомлюватися з конкурсною роботою та оцінювати її. Документи і матеріали оформляються українською мовою.
Подання творів проводиться щороку з 1 серпня до 15 вересня. Лауреат премії оголошується щороку з 5 до 20 листопада. Переможцю конкурсу вручаються диплом лауреата літературно-мистецької премії ім. Олекси Стороженка та нагрудний знак лауреата, а також грошова премія, розмір якої визначається оргкомітетом за пропозицією засновника (співзасновників). Відзначення лауреатів проводиться публічно і пов’язується з датами життя Олекси Стороженка – 24 листопада (день народження) і 6 листопада (день смерті).
Перше присудження премії може відбутися вже в листопаді цього року. Відтак поспішіть надіслати твори художньої літератури, образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, концертно-виконавської діяльності, публіцистики, журналістики, музичні твори, кінофільми, теле- та радіопередачі, фотороботи, театральні вистави, історико-краєзнавчі дослідження та науково-популярні твори, які оприлюднені і стали надбанням суспільства.
Оргкомітет
Переглядів: 613 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук