"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Лютий » 1 » Українці в Естонії відзначили 100-річчя Української державності
15:10
Українці в Естонії відзначили 100-річчя Української державності
Українці, які проживають за кордоном, зокрема в Естонії, не знаходять пояснення, чому ми цього року не відзначаємо 100-річчя своєї держави. Адже саме зараз країни Балтії готуються широко відзначити в лютому цю знакову дату. А Фінляндія минулий ювілейний рік прожила під гаслом «Разом» і на початку грудня урочисто зустріла 100-річчя своєї держави.
Зокрема, про це йшла мова на круглому столі "100 років новітньої Української державності", організованому Українським земляцтвом Естонії, який відбувся 20 січня у Таллінні.
Присутні на заході переглянули фільм про історію боротьби за незалежність Української держави 1917-1920 років, заслухали доповідь радника посольства України Віталія Попова, який теж не зміг пояснити, чому влада не приймає рішення щодо відзначення цієї визначної дати.
Голова Конгресу українців в Естонії професор Євген Цибуленко проаналізував історичні події та провів аналогію із нинішньою ситуацією в нашій державі.
Під час дискусії обговорювали подальшу долю України та висновки, які повинна зробити її сучасна правляча еліта, щоб не повторити трагедії минулого століття, щоб відстояти незалежність держави сьогодні.
Читали вірші Тараса Шевченка. Слухали твори про Україну 96-літньої поетеси Мирослави Бучко, яка сімнадцять років провела в таборах за патріотичні погляди.
Зі 100-річчям Української держави присутніх на заході привітав голова грузинського товариства Заза Церетелі, який також розповів про визвольні змагання цього періоду у Грузії.
Світлана Горова
Переглядів: 421 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук