"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Травень » 12 » Учасники АТО можуть зареєструватися на додаткову сесію із ЗНО
13:51
Учасники АТО можуть зареєструватися на додаткову сесію із ЗНО
До 19 травня триває реєстрація учасників на додаткову сесію зовнішнього незалежного оцінювання.
Подати документи для участі в додатковій сесії можуть особи, які брали участь в антитерористичній операції або належать до категорії осіб з неконтрольованих територій та не зареєструвалися для участі в зовнішньому оцінюванні в основний період.
Також можуть зареєструватися особи, які за рішенням судів перебувають в установах пенітенціарної системи України.
На сайті УЦОЯО оприлюднено графік проведення додаткової сесії ЗНО.
Цьогороку вона розпочинається 3 липня тестуванням з української мови і літератури, 4 липня – з англійської та російської мов; 5 липня — математики; 6 липня – історії України; 7 липня – біології, іспанської, німецької, французької мов; 10 липня– географії; 11 липня – фізики; 12 липня – хімії.
Варто нагадати, що у 2017 році результати ЗНО будуть зараховувати випускникам і як державну підсумкову атестацію. Водночас торішні сертифікати ЗНО залишаються чинними. А от кількість заяв, які можна подати на бюджетні місця у вишах, скоротили.
Про що треба пам’ятати:
Як і минулого року, у 2017-омуобов’язковим для всіх абітурієнтів є складання ЗНОз української мови та літератури. Другий предмет – математика чи історія України на вибір. Третій – за вподобанням абітурієнта. Результати з української мови та двох інших обраних предметів будуть зараховані випускникам одинадцятих класів як ДПА (державна підсумкова атестація, тобто випускні іспити). Всього ж для складання можна обрати чотири навчальні дисципліни.
Цього року абітурієнт зможе подавати дев’ять заяв (замість тогорічних 15) не більше ніж на чотири спеціальності.
Кількість заяв від абітурієнтів, котрі планують навчатися на умовах контракту, необмежена.
При вступі до вишів у 2017 році, на відміну від попереднього, дійсні сертифікати 2016 року.
Абітурієнти, які не мають пільг при вступі, подаютьзаяви лише через Інтернет.Інтернет-реєстрація триватиме з 12 до 26 липня (до 18.00).
Абітурієнтів, що вступають на держзамовлення, минулого року зараховували протягом трьох хвиль, та цього року «хвиля» буде тільки одна.
Календар проведення основної сесії ЗНО-2017: 23 травня — українська мова та література, 25 травня — іспанська, німецька та французька мови, 29 травня — англійська мова, 31 травня — математика, 2 червня — історія України, 6 червня — російська мова, 8 червня — біологія, 12 червня — географія, 14 червня — фізика, 16 червня — хімія.
Оголошення рейтингових списків –1 серпня. До 5 серпня абітурієнт має подати оригінали документів. 7 серпня – оголошення остаточних списків абітурієнтів, рекомендованих на вступ за державним замовленням.
Підготувала Ярослава Середа
Переглядів: 442 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук