"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 17 » У вирішенні нагальних проблем громадам допомагають місцеві сільгосппідприємства
15:01
У вирішенні нагальних проблем громадам допомагають місцеві сільгосппідприємства
Жителі Іржавця, Більмачівки, Сезьок, Буд, Ольшани, Городні, Крупичполя, Бакаївки та Щурівки, як і в інших селах району, погодилися об’єднатися в Ічнянську міську територіальну громаду. Це було одним з головних питань у порядку денному народних зібрань, які відбулися протягом останніх двох тижнів. А от жителі Рожнівки не підтримали пропозицію міського голови щодо добровільного об'єднання і поки що утрималися.
У Рожнівці минулого року місцева влада та ТОВ «Рожнівка-Агро» виділили кошти на будівництво близько двох кілометрів дороги у напрямку Максимівки. У планах на 2017-ий рік – заміна вікон у школі за гроші сільської ради.
В Іржавці за звітний період власними коштами провели дев’ять кілометрів вуличного освітлення. Цього року запланували встановити три пункти роздільного збирання побутових відходів. Сільські рада підтримала учасників АТО та родину загиблого героя Володимира Моісеєнка, надавши їм грошову допомогу – по 1000 грн., чорнобильцям і афганцям – по 500 грн. Керівництво СТОВ «Іржавецьке» надає транспорт для розчищення доріг та вивезення сміття, ПАТ «Блок Агросвіт» щомісяця забезпечує м’ясом дошкільний заклад.
З Більмачівки 1 лютого була відправлена допомога для мешканців Авдіївки Донецької області. Сільські депутати, місцева влада та працівники клубу зібрали кошти, за які придбали продукти. Також більмачівці збирають продуктів харчування для бійців, які воюють на сході країни. У зону АТО їх відвезе голова спілки учасників бойових дій в АТО Сергій Петраускас.
У Крупичполі за кошти сільського бюджету проведуть сім кілометрів освітлення на центральних вулицях. У вирішенні нагальних проблем громаді допомагає СТОВ «Крупичпільське»: надає транспорт для розчищення доріг, вивезення сміття, кошти для проведення заходів. ПП «Агропрогрес» надає допомогу на поховання, гроші на придбання подарунків під час проведення сільських свят тощо.
У Сезьках за кошти від соціальної угоди з ТОВ «Агрофірма «Надія» розпочато ремонт центральної дороги. Жителі села наголошували на необхідності обрізування дерев під лінією електропередач. Місцева влада та РЕМ пообіцяли вирішити проблему.
Про ремонт доріг, які проходять через Буди, жителі говорять не один рік. Поговорили й цього разу. Оскільки в Україні у цьому плані зрушення відбуваються, то є надія, що прийдуть вони й до Буд. Гостро відчувають місцеві жителі і відсутність автобусного сполучення із райцентром.
Цією проблемою переймалися й мешканці Щурівки та Бакаївки.
А ось із Городні автобус до Ічні курсує, але розклад руху городнянців не влаштовує і тому вони просили у ньому внести зміни. Громаду також хвилює, коли добудують дорогу в напрямку Ольшани. Районна влада запевнила, що цього року.
За кошти сільського бюджету в Ольшані запланували продовжити на сто метрів будівництво вуличного освітлення. А водогін, який на балансі сільської ради, передати водоканалу на обслуговування.
Світлана Цюпка
Переглядів: 415 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук