"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Лютий » 24 » У танцювальній студії діти цілеспрямовані та фізично загартовані
14:50
У танцювальній студії діти цілеспрямовані та фізично загартовані

Півтора року студії творчого спортивного і культурного розвитку дітей «Ічняночка». За цей короткий час її вихованці встигли взяти участь у престижних фестивалях та конкурсах, здобути не одне призове місця. Проте, як вчить наших дітей досягати успіху, розповідає її керівник Наталія Левчунь.
– Батьки багатьох дітей хотіли, щоб з їхньою малечею працювали по-новому, із сучасним підходом, а не за тими навчальними програмами, за якими займаються в освітніх навчальних закладах та школі мистецтв. Із задоволенням підтримала ідею і створила студію, де навчаю танцям колектив «Ічняночка».
– Знаю, що у вас великий досвід виховання маленьких танцюристів. Ви маєте професійну освіту?
– За спеціальністю я – викладач музики і хореографії. Після дев’ятирічки навчалася в Чернігівському музичному училищі, потім – у Ніжинському університеті. Хореографічною діяльністю займаюся шістнадцятий рік. Працювала в Ічнянській школі мистецтв, районному будинку культури, аграрному ліцеї, школі, також в одному з дошкільних закладів столиці. Відвідувала у Києві заняття у топових хореографів, зокрема Ксенії Горб, Влада Ями. Зараз щомісяця відвідую майстер-класи у молодих викладачів, здобуваючи нові знання в сучасному напрямку хореографії.
– З якого віку можна записувати дітей у вашу студію?
– Найменшим вихованцям – три з половиною роки. Цей вік є найкращим для початку занять з хореографії. Найстаршим – десять років. Вважаю, що всі без винятку діти повинні розвиватися, тому до колективу немає відбору і приймаємо усіх охочих. Нині у складі «Ічняночки» 11 хлопчиків та 39 дівчаток у трьох вікових групах: молодшій, середній та старшій. До речі, у студії працює й доросла група – це жінки різного віку. Під час тренувань вони поєднують сучасну хореографію та стретчинг (це вправи, спрямовані на вдосконалення гнучкості і розвиток рухливості в суглобах. – авт.). Це допомагає краще відчувати своє тіло, набути грації, пластики, чутливості. А також зробити силует більше підтягнутим і витонченим. Якщо є бажання займатися людям старшого віку – будь ласка.
– Є вислів, щоусі діти талановиті і з них можна зліпити те, чого хоче майстер. Згодні з цим?
– Талант – це 10%, а 90% – праця. Дітей вчу ставити перед собою мету і йти до неї. Хореографія – це велика праця. Моє завдання розкрити можливість дитини стати самостійною і відчути задоволення від своєї праці, не дати згаснути творчому інтересу,всіляко його розвивати і зміцнювати. Для цього використовую інноваційні технології, розробляю ігрові методики. Також займаємося акробатикою та гімнастикою. Фізичні вправи загартовують дитячий організм, а це ще й шлях до здоров’я.
– Репертуар – це обличчя творчого колективу, а Ваші постановки дивують різноманітністю.
– На сьогодні маємо близько двадцяти різножанрових хореографічних композицій. Плануємо поїхати на фестивалі, що проходитимуть в містах України. Для танцюристів вкрай важливо відчувати сцену. Й самі влаштовуємо концерти. А ще знайомимося та спілкуємося з іншими танцівниками.
– Де побували на гастролях?
– Минулого року тричі їздили у Київ на різні фестивалі. Були й Прилуцькому дитячому будинку. Всім сподобалося. Концерти поєднуємо з екскурсіями, щоб діти всебічно розвивалися
– Ваші вихованці виступають у яскравих костюмах. Мабуть, допомагають спонсори…
– Так, без допомоги меценатів та спонсорів, ні культура, ні спорт повноцінно розвиватися не можуть. Костюми дуже дорого коштують Кілька разів гроші на їх виготовлення надавав депутат обласної ради Віктор Кияновський. Ноутбук та гімнастичний мат-книжку придбали за фінансової підтримки голови Ічнянського осередку товариства «Чернігівське земляцтво» в м. Києві Миколи Вощевського, підприємців Анатолія Кізуба та Олександра Мащенка. Транспорт на виступи надають районна державна адміністрація й «Ічнянський завод сухого молока та масла».

Розмовляла Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 438 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук