"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Серпень » 30 » У старій конторі – новий дитсадок
11:30
У старій конторі – новий дитсадок

22 серпня у районі відбулося відразу дві приємні події: в Ольшані відкрили дитячий садок «Барвінок», у Парафіївському ДНЗ №2 – молодшу групу.
В Ольшані був особливо святковий і радісний день, адже садочка в селі не було останні двадцять років.
Дошкільний навчальний заклад відкрився у стінах колишньої колгоспної контори, яку громаді два роки тому подарував директор місцевого сільгосппідприємства «Каштан» Олександр Бондар. Саме завдяки такій його ініціативі і вдалося відродити дошкільне виховання у селі.
У приміщенні був виконаний євроремонт і зараз будівля дитсадка є окрасою села. Для діток на подвір’ї «Барвінку» змонтовано сучасний ігровий майданчик, доріжки вимощені тротуарним каменем, є навіть мініатюрне озерце із водоспадом. Загалом садочок може розмістити у своїх стінах шістнадцять дошкільнят, та до нього вже хочуть ходити дев’ятнадцять діток.
За словами Ольшанського сільського голови Олександра Дзіська, фінансували будівництво директор сільгосппідприємства «Каштан» Олександр Бондар, депутат обласної ради Віктор Кияновський, приватні підприємці села та «Індустріальна молочна компанія».
Голова райдержадміністрації Олександр Бондар розповів, що на відкриття садочка залучено 746 тисяч гривень із державного бюджету, близько 800 тисяч виділила Ольшанська сільська рада, 100 тисяч надав районний бюджет, а також спонсори. За словами голови райдержадміністрації Ольшана вже давно потребувала такого закладу, адже село розвивається, молоді багато і певно будуть перспективи відкриття і другої групи.
З нагоди свята до Ольшани завітала низка гостей. Зокрема перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, керуючий ТОВ «Агрофірма Надія» Микола Копил, який від імені депутата обласної ради Віктора Кияновського передав садочку пральну машину, а від товариства – холодильну камеру. Директор ТОВ «АгроКІМ» Олександр Вержиховський подарував дошкільному закладу електричну плиту, а помічники-консультанти народних депутатів Олега Купрієнка та Олександра Кодоли Валентина Колос і Максим Білоусенко – набори іграшок. Також іграшки садочку від імені районної ради та РДА передав голова райдержадміністрації Олександр Бондар.
Директор ПП «Каштан» Олександр Бондар від свого імені подякував усім, хто зробив вклад у відродження садочка, який для Ольшани став символом відродження села. Він пообіцяв зробити все, щоб садочок жив і працював.
Андрій Грудницький
Переглядів: 457 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук