"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Квітень » 7 » У «Соколиному хуторі» змагалися на водах Смошу
14:38
У «Соколиному хуторі» змагалися на водах Смошу

Спортивним міні-фестом відкрився другого квітня туристичний сезон у «Соколиному хуторі», що розкинувся у селі Петрушівка. Заплив на річці Смош відбувся на честь видатного односельця, отамана Ангела, який на початку минулого століття боровся за нашу незалежність.
Позмагатися у водних перегонах на надувних сапбордах до хутора з’їхалися учасники з Козельця, Чернігова, Прилук. До компанії приєдналися й місцеві козаки.
Спочатку всі охочі каталися на сапбордах, випробовуючи свої вміння та сили, після чого взяли участь у греблі. Змагання проходили без вікових обмежень: найменшому учаснику було дев’ять років, найстаршому – п’ятдесят.
Усі впевнено веслували до берега, долаючи двохсотметрову дистанцію. За лічені хвилини були на фініші.
У двох запливах першим фінішував господар хутора Микола Череп.
Учасники міні-фесту відвідали екскурсію хутора, побували в музеї. Також смакували козацький куліш, а додому повезли сувеніри – викарбувані монети-обереги, які виготовляє монетний двір «Соколиного хутора», а ще – чудовий настрій від активного відпочинку та приємні враження. Як зазначив Микола Череп, у травні має намір продовжити водні перегони, де візьмуть участь більше команд, зокрема й Ічнянщини.

SUP (Stand Up Paddling) – веслування на дошці стоячи. Це новий вид активного відпочинку на воді, який підкорив увесь світ.

Євген Петрович Ангел (1897 - 1919) – отаман, один з керівників повстанського руху у 1918 – 1919 роках на Чернігівщині та Сумщині.
Євген Ангел народився у Всласівці на Ічнянщині й виховувався в українському національному дусі. Предки отамана були болгарами, а його батько служив єгерем у Качанівській садибі відомого Василя Тарновського-молодшого.
Під час першої світової війни Євген Ангел перебував на фронті, а згодом, з 1918 року командував загоном козаків у Борзнянському повіті, брав участь у повстанському русі, очолював «Курінь смерті». Ангел був дуже популярним серед сільського населення свого повіту і губернії як захисник селян. Його коротке життя вписано яскравою сторінкою в історію боротьби українського народу за незалежність.

Світлана Цюпка
Фото автора
Переглядів: 429 | Додав: lora | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук