"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2015 » Вересень » 28 » У «Соколиному хуторі» обговорювали питання розвитку зеленого туризму на селі
10:38
У «Соколиному хуторі» обговорювали питання розвитку зеленого туризму на селі
У Петрушівці звикли до гостей. Цього разу у «Соколиний хутір» на дводенний навчально-практичний семінар «Розвиток механізму створення агро-рекреаційних кластерів як платформи сталого розвитку сільських територій» з’їхалися представники з восьми областей: Чернігівської, Черкаської, Київської, Полтавської, Житомирської, Харківської, Вінницької та Сумської. Ініціювали захід – громадська спілка «Асоціація індустрії гостинності України» (АІГУ) у співпраці з Мінагрополітики України й Чернігівською ОДА.
Учасники семінару обмінялися досвідом щодо розвитку сільського зеленого туризму, підприємництва, фермерства. Зокрема, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа зазначив, що зелений туризм є одним з найперспективніших напрямків розвитку аграрної галузі та може стати потужним імпульсом соціально-економічного розвитку сільських територій. Він також підкреслив, що розвиток сімейного бізнесу, зокрема зеленого туризму, визначено одним із пріоритетів Стратегії розвитку сільського господарства на період до 2020 року і розробленої Мінагрополітики нової редакції закону про держпідтримку фермерських господарств.
Заступник голови правління громадської спілки «Асоціація індустрії гостинності України» Андрій Стефанович розповів про особливості написання грантових проектів, надання кредитів для ведення фермерського господарства, а також про можливості створення комплексного туристичного продукту, де поєднуються особисте селянське господарство, земельна ділянка та історичні мотивації, що призводить до розвитку і сільських територій та фінансового забезпечення самого господаря.
Про необхідність відродження українського села, використання власного господарства у туристичній галузі, говорила і громадський діяч із Черкас Юлія Алєксєєва.
Засновник садиби «Соколиний хутір» Микола Череп поділився родзинками свого закладу. Гості мали змогу побачити кінний театр, побувати у музеї та агро-садибах. Туристичними атракціями стали і майстер-класи. З ковальської справи його провів Микола Череп, з вирощування малини та винограду – Микола Гавриленко з Івковців Прилуцького району. Також гості дегустувати молочну продукцію домашнього приготування: твердий сир, бринзу, сметану і вершки, які запропонував Михайло Драч із Іржавця.
Відвідали захід і народний депутат України Анна Романова, представники Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму та не байдужі до розвитку своїх громад на місцях громадські діячі.
За словами Миколи Черепа, на базі «Соколиного хутора» планують створити навчальний центр із підготовки господарів для започаткування власної справи в напрямку агротуризму.
Наступного дня групу гостей у Качанівці зустріли голова РДА Григорій Герасименко та директор НІКЗ «Качанівка» Володимир Буренко, де й були підведені підсумки семінару. Адже одне з основних завдань місцевих органів влади і самоврядування, підприємств та громадських організацій туристичного спрямування – сприяти подальшому розвитку і популяризації серед населення сільського зеленого туризму.
Сьогодні не всі можуть відвідати екзотичні країни, але можуть достойно відпочити на малій батьківщині. А Ічнянщина багата на чудові куточки, де є всі умови для відпочинку на лоні природи.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 432 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук