"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 4 » У сільському господарстві району прогнозується спад
13:30
У сільському господарстві району прогнозується спад
На колегії райдержадміністрації, яка відбулася 28 лютого, підводили економічні підсумки роботи за 2015 рік, порівнюючи їх зі здобутками 2014-го. Розглядали виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджету, виконання програми підтримки малого та середнього підприємництва.
Відповідно до підсумків роботи за січень 2016 року, обсяги промислового виробництва по району становлять 49,9 мільйонів гривень. Темпи росту за січень склали 100,4% відповідно до цього ж періоду 2015 року. Програмою економічно-соціального розвитку на 2016 рік намічено збільшення виробництва продукції на 1,8%.
Аналізуючи галузь АПК, було відмічено, що за темпами росту наш район не входить навіть до десятки кращих. Однак за обсягом виробництва – на четвертому місці і поступаємося лише Прилукам, Бахмачу та Бобровиці. Хоча у нас і непогані минулорічні показники виробництва продукції, начальник управління АПР Олександр Кутовий прогнозує спад у сільському господарстві. За його словами, всі негативи для сільського господарства ще попереду, адже податкова політика вимивання обігових коштів з аграрного сектору може спричинити зменшення вкладень у рослинництво та тваринництво.
Станом на 1 січня 2016 року на Ічнянщині налічувалося 165 юридичних і 567 фізичних осіб-підприємців. У районному бюджеті минулоріч було передбачено кошти на фінансову підтримку малого підприємництва. Та бюджетні кошти лишися не використані, адже протягом року від підприємців не надійшли бізнес-проекти на конкурсний відбір, згідно з визначеними пріоритетними напрямками. Хоча у 2015 році за направленням районного центру зайнятості 11 безробітних пройшли навчання та зареєструвалися підприємцями і отримали на розвиток власної справи загалом 204 тисячі гривень.
Цього року райспоживспілка відкрила кондитерський цех, де випускатимуть продукцію із тіста. Кондитерські вироби планують реалізовувати насамперед у своїй мережі, а також сподіваються на співпрацю із відділом освіти та ЦРЛ.
Андрій Грудницький
Переглядів: 356 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук