"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Січень » 20 » У Щедрий вечір залишилися без житла
09:24
У Щедрий вечір залишилися без житла

У п’ятницю, 13 січня, у Гужівці дотла згорів будинок. Без житла зосталася родина з шести чоловік – три покоління, які жили під одним дахом. На щастя, минулося без жертв.
– Спільно у будинку проживали я, мій чоловік, син із невісткою, бабуся та її брат, – розповідає про лихо власниця будинку Оксана Пінчук. – У будинку було п’ять кімнат, нещодавно зробили ремонт, придбали нові меблі. Разом із житлом втратили все майно: меблі, одяг, документи та гроші. За лічені хвилини стали бомжами. Зараз живемо у родичів, бо іншого житла у нас немає. Та добре хоч всі живі. Тоді саме я з чоловіком поїхала до родичів, невістка пішла до батьків, дідусь гуляв селом, а бабуся й досі в лікарні із запаленням легенів. Близько п’ятої вечора удома був тільки син, який саме порався по господарству. Він і побачив, що у кухні почалася пожежа. Там у нас стояв дров’яний котел, холодильник та морозильна камера. Владик говорить, що найбільше полум’я було саме біля холодильників. Пожежники ж говорять, що винен дров’яний котел, яким ми опалювали будинок. Тільки у ньому на той час вже перегоріли дрова і син, незадовго до пожежі, зробив нову закладку дров, яка розгорітися не встигла. Що тепер робити – навіть не знаю. Мама лежить зараз у лікарні, забирати її звідти нікуди, хіба до родичів. Але вона сказала, що нікуди не піде зі свого двору, навіть якщо купимо будинок.
Чому не врятували будинок?
Приборкати вогонь намагалися дві пожежні команди. Спершу приїхав підрозділ з Ічні, пізніше долучилася команда з Парафіївки. Дерев’яний будинок був обшитий пластиком, що сприяло швидкому розповсюдженню вогню. Крім того, за словами вогнеборців, завдяки металевій покрівлі вогонь не виходив назовні, а поширювався всередині приміщення. А головне – виникли проблеми із заправкою пожежного автомобіля водою. Водонапірна башта виявилася замерзлою, тому за водою їздили з Гужівки в Ічню.
Тим часом у сільській раді вже організували збір коштів від односельців для погорільців. Допомогу також можна переказати на картковий рахунок, відкритий в «Ощадбанку» на Оксану Василівну Пінчук: МФО – 353553, ЄДРПОУ – 09353504, ідентифікаційний код – 2916019120, номер карткового рахунку – 26258000087474. Номер картки – 4790 7000 0629 6231. Кошти також можна передати особисто, домовившись за телефоном 067-78-62-382.
Андрій Грудницький
Переглядів: 467 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук