"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2016 » Березень » 25 » У районі – 93 хворих на туберкульоз
15:42
У районі – 93 хворих на туберкульоз
Нині в районі на диспансерному обліку знаходиться 93 хворих на туберкульоз, з них 26 – з активною формою. Варто зазначити, що переривання курсу лікування туберкульозу може викликати утворення лікувально стійкої форми. Лікування туберкульозу – тривалий процес, займає від шести місяців до двох років і обходиться державі 50-80 тис. грн. на одного хворого.
Найстрашнішою формою є мультирезистентна, яка на відміну від звичайної не піддається лікуванню традиційними методами. Безвідповідального хворого можна порівняти з живою бактеріологічною зброєю. У 2015 році в районі було вперше зареєстровано чотири особи з такою формою туберкульозу, що складає 16,6%.
Хвороба зазвичай вражає легені. Основними ознаками відкритої форми є тривалий сухий кашель, різка втрата ваги, болі в грудях, підвищена температура тіла, підвищене нічне потовиділення, кровохаркання. При появі будь-яких із зазначених симптомів необхідно звернутися до лікаря.
Для своєчасної діагностики туберкульозу діти від 4 до 14 років повинні проходити щорічну туберкулінодіагностику, тобто пробу Манту. Завдяки цьому методу минулоріч у районі був виявлений туберкульоз органів дихання у восьмимісячної дитини, яка не була своєчасно щеплена в пологовому будинку через відсутність вакцини в області.
На ранній стадії активний туберкульоз виявляється за допомогою мікроскопічного дослідження мазка харкотиння. А з достатньо високою точністю виявити туберкульоз може рентгенографія та флюорографія.
Ніна Куценко, лікар-фтизіатр ЦРЛ
Переглядів: 380 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук